Hoşgeldiniz
|
Turkish-Media.Com Forum Bölümüne Hoşgeldiniz. Foruma üye olmak ücretsizdir. Üye olduğunuzda forumun bütün özelliklerini kullanma hakkına sahip oluyorsunuz. Bu Forumda Blog - Galeri ve Takvimde Etkinlik Oluşturabilirsiniz - Oyun Oynayabilirsiniz... YouTube veya Diğer Videoları İzleyebilir ve Kendinize Ait Bir Profil Sayfası Oluşturabilirsiniz. Lütfen üyelik işlemini başlatmak için BURAYA tıklayınız. |
Etkinlik: 2/22 Şubat Özgün Baskı Resim Sergisi İstanbul'da
Etkinlik Tarihi: 02-Şubat 10 sona eriş 22-Şubat 10 (Sürekli Etkinlik)
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, şubat ayını ise yeni sergiyle karşılayacak.
Doğuş Üniversitesi, birbiri ardına açtığı sergilerle sanatın en güzel örneklerini sunmaya devam ediyor. Yıla kapsamlı bir karma sergiyle “merhaba” diyen Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, şubat ayını ise yeni sergiyle karşılayacak. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nce, 2 Şubat Salı günü “Özgün Baskı Resim Sergisi” açılacak. Doğuş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak sergide eserleri yer alacak isimler şöyle:
“Merih Akçam, Sadık Altınok, Mustafa Altuntaş, Memiş Aslan, Atilla Atar, Aydın Ayan, Çimen Bayburtlu, İbrahim Çiftçioğlu, Tanju Demirci, Çiğdem Erbil, Devrim Erbil, Serap Eyrenci, Selçuk Günay, Leyla Hancı, Ercüment Kalmuk, Devabil Kara, Fevzi Karakoç, Erdal Kuruzu, Atalay Mansuroğlu, Zühtü Müridoğlu, Süleyman Saim Tekcan, Ercan Vural.”
Sergi Açılış: 2 Şubat 2010 Salı – Saat 16.00
Sergi Kapanış: 22 Şubat 2010 Pazartesi
Adres: Uzunçayır Caddesi, No: 6, Doğuş Üniversitesi Hasanpaşa Yerleşkesi, Doğuş Sanat Galerisi – Kadıköy
Kaynakça:Hürriyet
Etkinlik: 11-21 Şubat/Berlin Film Festivali'nde Türk rüzgarı
Etkinlik Tarihi: 11-Şubat 10 sona eriş 21-Şubat 10 (Sürekli Etkinlik)
Berlin Film Festivali, 11-21 Şubat tarihlerinde 60. kez düzenlenecek.
Festivalin yarışma, panorama ve forum gibi üç önemli bölümünde üç Türk filmi sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, yaptığı açıklamada, Berlin Film Festivali’nin 60. yılını kutladığını, festival yönetiminin bunun heyecanını yaşadığını söyledi.
Festivalin bu yıl Türkiye için ayrı bir önemi olduğunu belirten Boyacıoğlu, ilk kez üç önemli bölümde üç ayrı Türk filminin yer alacağını bildirdi. En son 2000 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın "Mayıs Sıkıntısı" filminin yarışma bölümüne seçilme başarısı gösterdiğini anlatan Boyacıoğlu, "Festivale katılım yüksek oluyor. Bu yıl altı bin film başvurmuş. Bunların arasından 70-80 tanesini alıyorlar 20’si yarışma bölümüne alınıyor. İlk 20’ye kalmak çok büyük bir başarı" dedi.
Semih Kaplanoğlu’nun "Bal" adlı filminin yarışma, Reha Erdem’in "Kosmos" adlı filminin Panorama, genç sinema olarak bilinen Forum bölümünde ise Tayfun Pirselimoğlu’nun "Pus" adlı filminin beğeniye sunulacağını kaydeden Boyacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ayrıca forum bölümünün 40. yılı dolayısıyla özel bir gösterim düzenlemişler. Geçmişten bazı filmler gösteriyorlar. Orada da Nuri Bilge Ceylan’ın ’Kasaba’ adlı filmi filmi beğeniye sunulacak. Bu yıl çok önemli bir katılım söz konusu. Önceki yıllarda bir ya da iki filmle katılıyorduk ya da yarışmada filmimiz olmuyordu. Bu yıl önemli bir başarı bizim için. Yarışma bölümünde son 10 yıldır tamamen Türk yapımı bir film ilk kez yer alıyor."
-"TÜRKİYE RESEPSİYONU DÜZENLEYECEĞİZ"
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünün festivalde açılacak standın organizasyonunu Ankara Sinema Derneğine verdiğini anlatan Boyacıoğlu, hazırlıkları üç aydır sürdürdüklerini söyledi. Boyacıoğlu, geçtiğimiz yıla göre daha büyük bir stantta tanıtım çalışmalarını yürüteceklerini ifade ederek, "Stantta dağıtılmak üzere uzun ve kısa metrajlı ile belgesel filmleri içeren kataloglar bastırdık. Uzun metrajlı filmlerin fragmanlarını içeren bir DVD ile kısa metrajlı filmlerin bulunduğu dört DVD hazırladık. Ayrıca Kalan Müziğin katkılarıyla bir Türk müziği CD’si oluşturuldu. Bunları Berlin’de dağıtacağız" diye konuştu.
Tanıtım çalışmalarının yanı sıra 14 Şubatta "Türkiye Resepsiyonu" düzenleyeceklerini bildiren Boyacıoğlu, şunları kaydetti: "Resepsiyonu Berlin’de bütün galaların yapıldığı büyük bir kompleksin içindeki bir mekanda yapacağız. Her şey Türkiye’ye özgü olacak. Yemekleri
Berlin’de yaşayan bir Türk hazırlayacak. Menüde döner, sarma gibi Türk mutfağından yemekler yer alacak. ’Baba Zula" grubu konser verecek.
Bu arada bazı içki firmaları ve bir kahve firması, destek sağlayacak. İhracatçılar Birliği kuru incir ve kuru kayısı verecek. Amacımız Türk müziği, içkisi, kahvesi ile tamamen bizden bir şeyler sunmak. Sinema çok iyi bir tanıtım aracı madem, biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."
Film festivallerinde boy göstermenin yurt dışında Türk sinemasının imajının yükselmesi ve Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulaya Boyacıoğlu, "Bu nedenle bu organizasyonları önemsiyoruz. Son iki üç yıla bakıldığında, dünyanın bütün önemli festivallerinin yarışma bölümünde bir Türk filminin yer aldığı görülecektir. Bu bazen yıllarca mümkün olmayabilir. Türk sineması üç dört yıldır gelişme içinde" dedi.
Boyacıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sponsorlardan aldıkları destekle festivalde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynakça:Milliyet
Etkinlik: 12Şubat-21Mart/Semiha Berksoy sergisi İstanbul'da
Etkinlik Tarihi: 12-Şubat 10 sona eriş 21-Mart 10 (Sürekli Etkinlik)
"İlklerin kadını" olarak bilinen, sanatı uluslararası camiada hayranlıkla karşılanan Semiha Berksoy 100 yaşında! Cumhuriyet dönemi sanatının sembolü olan Berksoy'un 100. doğum yılı nedeniyle 12 Şubat- 21 Mart 2010 tarihleri arasında Kâzım Taşkent Sanat Galerisi ve Sermet Çifter Salonu'nda iki sergi açılıyor.
Berksoy'un yaşamına, sanatına pencereler açacak sergide sanatçının yaptığı resimler, otoportreler ve desenlerin yanı sıra kıyafetleri, fotoğrafları; Nâzım Hikmet, Fikret Mualla ve Celal Esad'ın kendisine hediye ettiği eserler ve arşiv değeri olan objeler sergilenecek. Ziyaretçiler, sanatçının video kayıtlarını izleyip aryalarını ve şiirlerini de dinleyebilecekler.
Resim Heykel Müzesi koleksiyonuna ait olan ve sanatçının kendisini en iyi anlatan yapıtı ünlü "Semiha Berksoy Odası" Sermet Çifter Salonu'nda yeniden canlandırılacak. Berksoy'un birebir yatak odasını aktaran bu alanda sanatçının başyapıtları, sanatçının bir zamanlar aşk yaşadığı Nâzım Hikmet anısına hazırladığı köşe, piyanosu gibi pek çok eser ve obje sergilenecek.
Sergiyle eş zamanlı olarak yayımlanacak sergi kitabında; sanatçının eserlerinin yanı sıra sanatçının kızı Zeliha Berksoy, serginin küratörü ve tasarımcısı M. Melih Güneş, Prof. Dr. İlber Ortaylı, tiyatro yönetmeni ve sanatçı Robert Wilson ve küratör Rosa Martinez'in yazıları yer alıyor
kaynak:sabah gazetesi
Etkinlik: 17Şubat-8Mart/Seramik Sergisi İzmir'de
Etkinlik Tarihi: 17-Şubat 10 sona eriş 08-Mart 10 (Sürekli Etkinlik)

Alp Çam Seramik Sergisi
tarih: 17 Şubat - 8 Mart 2010
yer: Adnan Franko Sanat Merkezi İZMİR
kaynak:izmir.gen.tr
Etkinlik: 19.2-5.3/Tuğba Öztüfekçi Resim Sergisi İzmir'de
Etkinlik Tarihi: 19-Şubat 10 sona eriş 05-Mart 10 (Sürekli Etkinlik)
tarih: 19.02.2010 - 05.03.2010
yer: Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi İZMİR
Etkinlik: 4-20 Şubat/Caz Festivali Ankara'da
Etkinlik Tarihi: 20-Şubat 10 (Bir Günlük Etkinlik)
ANKARA - Elif Koçak- Türkiye`deki caz sanatçılarına destek olmanın yanı sıra caz müziğinin tanınması için de önemli rol oynayan Ankara Uluslararası Caz Festivali, 13. yılında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
Ankara Caz Derneği ve LEO Organizasyon`un birlikte yürüttüğü ve her yıl farklı bir tema ile sanatseverlerle buluşan Ankara Caz Festivali`nin 13`üncüsü 4-20 Şubat tarihlerinde yapılacak.
Festival bu yıl, `Caz ve Piyano` temasıyla düzenlenecek ve pek çok yerli ve yabancı grup, başkentli sanatseverlerle buluşacak.
Festival Yönetmeni Özlem Oktar Varoğlu, `Bütün konserleri Bilkent`te gerçekleştireceğiz` dedi.
CAZIN USTALARI BAŞKENTLİLERLE BULUŞACAK
Festivalin 15 Ocakta Fransız elçiliğinde gerçekleştirilecek basın açılışı ve plaket törenine, dünyanın en önemli caz piyanistlerinden Jacky Terrasson katılacak. Sanatçı, 17 Ocakta saat 19.00`da Bilkent Konser Salonu`nda biletli konser vercek.
Michiel Borstlap, Antoine Herve gibi dünya çapındaki piyano ustalarının yanı sıra Aydın Esen, Nilüfer Verdi, Aşkın Arsunan, Ayşe Tütüncü, Burçin Büke, Kerem Görsev, Fahir Atakoğlu gibi Türkiye`den birçok değerli caz sanatçısı 4 Şubat–20 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde Ankaralı caz severlerle buluşacak.
Festivalde konserlerin yanı sıra, müzik eğitiminin önemini vurgulayan atölye çalışmaları da yer alacak.
13. yılında, Ankara Uluslararası Caz Festivali`nin olmazsa olmazı, Türkiye`nin en önemli büyük orkestralarından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası, protokol konserini gerçekleştirecek.
Sadece davetiyeyle izlenebilecek konserde, solist olarak piyano ustası İlham Gencer yer alacak. Davetliler, davetiyelerini Ankara Caz Derneği`nden temin edebilecek.
Festivalle ilgili detaylı bilgiye, -www.ankaracazfestivali.org- veya -www.leo.com.tr- adresinden ulaşılabilecek.
AA
Kaynakça:Tümgazeteler

Giriş Yap
Kayıt Ol
Yardım



