Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bugünkü etkinlikler

  1. BÜTÜN
    GÜN


    28 Şubat 2012      15 Mayıs 2012

    Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, 100’üncü kuruluş yıldönümünü, dünyanın en büyük ressamlarından biri olarak kabul edilen Van Gogh’un eserlerini bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş yepyeni bir formatta sunan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi ile kutluyor.
    100. yılında yenilikçi bir projeye imza atan Abdi İbrahim’in önderliğinde Singapur’daki dünya prömiyerinin ardından ilk kez Türk sanatseverlerle buluşan, geleneksel sanat ve modern teknolojinin sentezlendiği Van GoghAlive, dahi ressamın en ünlü eserlerini 3,000’in üzerinde dijital imaj ile çerçevenin içinden çıkararak izleyicilerine klasik müze gezisinin çok ötesinde bir deneyim yaşatıyor.
    Abdi İbrahim’in 100 yıllık bakış açısını yenilikçi çizgisiyle yansıtan Van GoghAlive, dev ekranlar, duvarlar, kolonlar, zemin ve hatta tavanı kaplayan 3000’den fazla dev boyuttaki Van Gogh görseliyle, ziyaretçilerine geleneksel müze ziyaretlerinde bildiklerini unutturarak sanatla olan bağlarını değiştiriyor. Van Gogh Alive, ışık, renk ve seslerin etkileyici uyumunu kullanarak duyuları uyarırken, bir serginin nasıl olabileceğine dair oluşan tüm düşüncelere meydan okuyor
     
     

    Grande Exhibitions Avustralya tarafından tasarlanan ve çerçevesi olmayan sergi Van GoghAlive’da, ünlü sanatçının 1880-1890 yılları arasındaki; ‘Çalışan Adam’, ‘Gri Şapkalı Otoportre’, ‘Vazoda 12 Ayçiçeği’, ‘Sandalye ve Pipo’, ‘Yıldızlı Bir Gece’, ‘Buğday Tarlası ve Kargalar’ gibi çalışmaları ve hayat deneyimlerinden oluşan coşkulu ve canlı detaylara sahip yapıtları; SENSORY4 teknolojisiyle donatılmış yüksek çözünürlüklü 40 projektör aracılığıyla dev ekranlara, duvarlara, kolonlara, zemine, tavana yansıtılıyor.

     
    Sergi pazartesi günleri hariç 11:00 /19:00 saatleri arasında görülebilir.
     
    Yer: Karaköy Limanı Antrepoları – 3 No’lu Antrepo
     
    Ücretler: Tam 18.00 TL, Öğrenci 11.00 TL

    Etkinlik detayları


    Etkinlik Takvimi 0 Yorum · 0 Kritik

    29 Mart 2012      15 Nisan 2012

    Davetlisiniz.
     
     
    Dr.Hakan TARTAN
     
    Konak Belediye Başkanı
     
     
     
    29 MART 2012 PERŞEMBE
     
     
    Saat: 18.00
     
    Sergi Açılışı
     
    29 Mart – 15 Nisan 2012
     
    Figen Onat, Zeynep Türkîleri, Tülay Baytosun, Emel Say, Özgül Evren Atasoy, Hüseyin Çaygül, Funda Yalçın, Fatma Atagan, Erengül Mülayim
     
    “Çarşamba Grubu” Resim Sergisi
     
    Düzenleyen: Konak Belediyesi
     
    Yer: Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisi

    Etkinlik detayları


    Etkinlik Takvimi 0 Yorum · 0 Kritik

    31 Mart 2012      15 Nisan 2012

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Akbank sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin bu yıl 31.’si düzenleniyor.
    31. İstanbul Film Festivali’nin programı geçtiğimiz gün yapılan basın toplantısıyla açıklandı. 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde 20’nin üzerinde bölüm olacak ve 200’ün üzerinde film gösterilecek.

    Festivalin en dikkat çekici bölümleri arasında; İKSV’nin 40. yılı için hazırlanan ‘Sinema ve Müzik’ başlıklı bölümün yanısıra, ‘Devrimin Filmini Çekmek’, ‘Yunanistan’da Neler Oluyor?’, ‘Bir Çin Sinema Geleneği: WuXia’, ‘Aile İçinde’ gibi yeni bölümler ve Mark Cousins’in ‘The Story of Film: An Odyssey/ Filmin Hikâyesi: Uzun ve Maceralı Bir Yolculuk’ adlı 15 saatlik filminin özel gösterimi göze çarpıyor.
    Festival, 30 Mart Cuma gecesi Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak ve ardından Sinema Onur Ödülü’nü almak üzere İstanbul’a gelecek Terence Davies’in ‘The Deep Blue Sea / Aşkın Karanlık Yüzü’ filmiyle, festival resmen başlamış olacak.
    Festival’in bilet fiyatları 5–15 TL arasında değişecek ve öğrenciler ile 65 yaş’ın üzerindeki sinemaseverler için 9 TL olacak. Ayrıca hafta içi tüm seanslar sadece 5TL. Biletler, Biletix satış noktalarından, Biletix çağrı merkezinden (0216 556 98 00) ve biletix.com’dan satın alınabileceği gibi aynı zamanda Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City’s ve Kadıköy Rexx Sinemaları’nda açılacak gişelerden de temin edilebilecek. Film gösterimleri geçtiğimiz sene olduğu gibi; Beyoğlu’nda Atlas, Fitaş 1 ve 4, Beyoğlu, Pera Müzesi; Nişantaşı’nda City’s ve Kadıköy’de Rexx olmak üzere yedi ayrı salonda yapılacak.
    Şimdi festivale kadar tüm sinemaseverler gün sayıyor…

    Etkinlik detayları


    Etkinlik Takvimi 0 Yorum · 0 Kritik
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.