Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bugünkü etkinlikler

  1. BÜTÜN
    GÜN


    24 Şubat 2012      13 Mayıs 2012

    İlki geçtiğimiz yıl gerçekleşen festival, caz müziğinin önemli isimlerini biraraya getirmeye devam ediyor. Caz severler, yerinizi şimdiden ayırtın...
    Alaçatı Belediyesi, Bu’ra Lokal ve Kesre Otel’in işbirliğiyle düzenlenen Caz Festivali’nin ikincisi 24-25 Şubat Cristina Vilallonga Quartet ve 26 Şubat Kerem Görsev & Allan Haris konserleriyle başlıyor. Festivalin gelenekselleşmesini ve Alaçatı’nın sporun yanı sıra sanatsal etkinliklerle de anılır hale gelmesini hedefleyen Buğra Özçetin ve Oğulcan Şişman, Bu’ra Lokal kapılarını 2,5 ay boyunca caz severlere açıyor.
     
    Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği olan Bu’ra Lokal’in sahibi Buğra Özçetin; “İlkini geçen sene gerçekleştirdiğimiz caz festivali çok beğenildi. Alaçatı Belediyesi’nin de bize verdiği büyük destekle festivali gelenekselleştirmek ve üzerine her sene bir şeyler ekleyerek caz severleri Alaçatı’nın farklı bir yüzüyle buluşturmayı istiyoruz. Biz Bu’ra Lokal ve Kesre Otel olarak çeşitli sponsorların da desteğiyle, caz denince dünyada ve Türkiye’de akla gelen isimleri Alaçatı’ya davet ettik. Bundan sonra caz severlerin tek yapması gereken Alaçatı’ya gelip, onlar için her ayrıntısını planlayıp organize ettiğimiz festivalin tadını çıkartmak” dedi.
    Bu seneki festivalde, sosyal sorumluluk çerçevesinde hayvan haklarına da yer vermek istediklerini belirten Özçetin, “23 Nisan Kahvaltıda Jazz ve 13 Mayıs Sokakta Jazz etkinliklerinden elde ettiğimiz gelirin bir kısmını, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’nun öneri ve tavsiyeleri ile belirlenecek ihtiyacı olan barınak ve sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, tedavi, klübe ve gölgelik gibi temel ihtiyaçlarında kullanacağız. Bu bizim için organizasyonu daha da anlamlı kılıyor” dedi.
     
    Başta Alaçatı Belediyesi olmak üzere, Jolly Tur, Power XL Extra Lounge, Tuborg Gold, Urlice, Göz Lounge, Avrasya/Alaçatı, sponsorluğuyla gerçekleşen festivalin biletleri satışa sunuldu. Festivalde sahne alacak sanatçı ve gruplardan bazıları: Sibel Tüzün, Meltem Ege&Önder Focan, Fatih Erkoç, Gülçin Ergül, Kerem Görsev, Ayşe Gencer&İmer Demirer Melis Sökmen, Ayten Alpman, Elif Çağlar, Mine Çağlayan, Selen Beytekin, Neşet Ruacan, Alan Harris, sesiyle Gotan Project’e hayat veren Cristina Vilallonga, Sibel Köse, Allstars Jazz Band, Engin Recepoğulları, Ayhan Öztoplu, Serkan Özyılmaz, Erdal Akyol, Jef Giansily, Uraz Kıvaner.
    Jolly Tur festivale özel ulaşım, konaklama ve festival biletini kapsayan tur paketini satışa çıkardı. Festivalde yaklaşık 10 bin caz severle buluşulması hedefleniyor.
     
    Festival ile ilgili detaylı bilgiye www.alacatijazzruzgari.com adresinden, rezervasyon için 0536 219 16 16 numaralı telefondan Elif İzgi’ye ulaşılabilir.

    Etkinlik detayları


    Etkinlik Takvimi 0 Yorum · 0 Kritik

    13 Nisan 2012

    Tarih : 13 Nisan 2012
    Saat : 20:30
    Yer : KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi
    Şehir : İstanbul Anadolu
    Proje Tasarım: Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan, Eda Çatalçam
    Yazan: Ayşe Bayramoğlu
    Yöneten: Tilbe Saran
    Sahne Tasarım: Başak Özdoğan
    Işık Tasarım: Ayşe Ayter
    Müzik: Serpil Günseli
    Oynayanlar: Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran, Şebnem Sönmez, Evren Ercan, Serpil Göral, Eda Çatalçam, Maria Akgüllü
     
    Aile yadigârı bir köşkte bir düğün hazırlığı ve o düğün telaşının cereyan ettiği bir mutfak… Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kız… Herkes, az sonra başlaması planlanan düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Herhangi bir evde, herhangi bir ailenin yaşayabileceği, herhangi bir düğün telaşı bu. Her iki ailenin de sırlarını duyulmaya başlandığı mutfak; yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Anne ve kız, anneanne ve anne, damadın annesi ve ablası kendi hikâyelerini anlattıkça, birbirleriyle ama aslında kendileriyle, “kim oldukları” gerçeğiyle yüzleşirler.
     
    Büyük özen gösterilerek yetiştirilmiş bir genç kız olan Duygu, Duygu’nun eğitimli ve modern annesi Ahsen, Duygu’nun İstanbul hanımefendisi anneannesi Saffet, ailenin 30 yıllık emektarı, herkesin sığındığı en güvenli liman Şerbet, damadın her fırsatta kız tarafını iğneleyen annesi Neriman, Neriman’ın ilk evliliğinden doğma, damadın üvey ablası Nazife, Duygu’nun tüm çocukluğunu bir arada geçirdiği en yakın arkadaşı, özgür ruhlu Pelin ve düğün günü için tutulmuş bir yardımcı kız…
     
    Hiçbirinin, birbirinden farkı yoktur aslında. Hepsi bir sebeple “mağdur” ve bir başka sebeple “fail”dirler. Sekiz kadının her biri, birer kurbandır. İçinde yaşadıkları eril dünyayla baş edebilmek için buldukları tek yol, aynı eril sistemin bir parçası olmaktır.
     
    Başlangıçta daha geleneksel bir yapıya sahip olan damat tarafıyla, İstanbullu kız tarafının arasındaki sosyal statü farkından kaynaklanıyormuş gibi görünen ufak pürüzler, giderek kökleri çok daha derinde bir duruma; erkeklerin dünyasında “kadın” olma durumuna işaret eder.
     
    Oyunla İlgili Notlar
     
    Şiddet her yerdedir. Ataerkil toplumun kadınları maruz bıraktığı şiddeti o derece içselleştirmişlerdir ki, eril söylem artık onların da söylemi olmuştur. Şiddet içlerindedir, şiddet her yerdedir; çünkü şiddete maruz kalan her birey, bir gün şiddetin uygulayıcısı olur.
    Oyunculardan teknik ekibe kadar, “Düğün”ün tüm kadrosu kadınlardan oluşuyor.
    “Düğün”; farklı köken ve yaşlardan, toplumda kadın olarak var olmanın çeşitli sıkıntılarını yaşamış dört kadının bir araya gelerek, ortak dertlerine dair bir farkındalık yaratma çabasından doğdu.
    Çekirdek kadroya (Evren Ercan, Eda Çatalçam, Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu) sonradan dahil olan oyuncular ve teknik ekip de hazır bir metne değil, sürece dahil oldular. “Düğün”, öğretmenlerle öğrencilerin, ustalarla çırakların buluştuğu bir oyun… Ekipte Tilbe Saran’ın ve Şebnem Sönmez’in eski öğrencileri var.
    “Düğün” Tilbe Saran’ın ilk yönetmenlik denemesi.
    “Düğün”, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.
    Başarılı tasarımcı Özlem Süer, oyuna gelinliğin tasarımıyla katkıda bulundu.
    Projenin arkasında görünmeyen bir kadın ordusu var. Metni oluştururken danışılan pek çok araştırmacı, yazar, akademisyen, analitik psikoterapist kadınların yanı sıra; ekibin evlerinde yardım eden emektar dostları da metnin oluşmasına büyük katkıda bulundu.
    “Düğün”; kadınları, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini anlatan bir oyun…
    Şiddet şiddeti doğurur. İçselleştirilmiş şiddet dile yerleşir, gizlenir ve yeniden şiddet üretir. Kadın, bu eril sistemde var olabilmek için şiddetin uygulayıcısı haline gelir ve böylece bir kısır döngü oluşur. Bu dört kadın, Evren Ercan, Eda Çatalçam, Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu; bu kısır döngüyü bir yerinden bozmak arzusuyla yola çıktı.
    “Düğün” ekibinin en büyük hedefi; hayatında hiç tiyatroya gitmemiş kişilere de bu oyunu izletebilmek...
    Ekip, oyundan elde edilecek gelirin belli bir yüzdesini henüz belirlenmeyen bir kadın derneğine ya da ilgili bir projeye aktarmayı amaçlıyor.
    Tiyatrolar dışında cezaevleri, fabrikalar, ıslahevleri gibi mekânlarda oynamak ise, oyunu bir anlamda bireysel sosyal sorumluluk projesi olarak gören ekibin bir diğer hedefi...
    Bu düğüne herkes davetli.
     
    Mekan: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, İstanbul
    Adres: Bayar Cad. Buket Sok. No: 20/1 Kozzy AVM. Kat:2
    KOZYATAĞI / İstanbul
    Bilet Fiyatları: Tam 45.00 TL-Öğrenci 35.00 TL

    Etkinlik detayları


    Etkinlik Takvimi 0 Yorum · 0 Kritik
  2. 17
    :00


    13 Nisan 2011 17:00

    Bu etkinlik başladı 13-04-2011 ve here yıl şuna kadar 13-04-2015 tekrarlanır.


    ŞEHİTLER HAFTASI
    14-Nisan Şehitleri Anma Günü
     

    Etkinlik detayları


    Etkinlik Takvimi 0 Yorum · 0 Kritik
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.