Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

evrensel-insan'in Blogu

  • başlık
    201
  • yorum
    22
  • görüntü
    188.223

7 Haziran Öncesi ve Sonrası Diktatörün AKP Hükümeti / Devleti


evrensel-insan

1.220 görüntü

Bu baslikta sizlere bir ozet gecmek istiyorum.

 

Once sitemizin okur yazar kitlesi Adina, bir serzenisimi ve uzuntumu belirteyim.

 

Ulke nerdeyse iki aydir bir yangin yeri.

 

Gun gecmiyorki, hergun bir asker ya da polis sehit olmasin ya da bir sivil asker ve de polis kursunu ile devletin her turlu teroru ile katledilmesin, evler, koyler bombalanmasin.

 

Boyle oldugu halde, uzuntum sitemiz okur yazar kitlesinin "uc maymun" u oynamasi.

 

Aslinda her bir kisi kendi vicdanindan algisindan, bilgisinden ve paylastigi dusunce ve olan biteni aktarmasindan sorumludur.

 

Bilindigi gibi secim oncesi dictator, once "parlementoyu bekleme odasina" aldigini soyledi, kurd sorunu oolmadigini soyledi. Analarin aglamamasini soyledi, cozum surecinin bariscil devam etmesini soyledi v.s.

 

Yalniz tehdidinden de geri kalmadi. 400 milletvekilini verin, bu is huzur icinde cozulsun" dedi.

 

Peki ne oldu?

 

Birakin 400'u ya da anayasayi degistirecek 330 ve de iktidari verecek 276'yi; tek basina iktidar bile olamadi.

 

O gundur bugundur de ne hukumeti kurdurtuyor, ne meclisi isletiyor.

 

Yani ulke ve toplumu hukumetsiz/devletsiz ve meclissiz olarak gunlerini geciriyor.

 

Yalniz ne goruyoruz?

 

Sanki ortada bir hukumet ya da meclis karari varmis gibi, once disarida PKK'nin mekanlari bombalaniyor, ISID'a guya gozalti Adina ulke bunyesindeki diktatore biat etmeyen kim varsa, bir bir gozaltina aliniyor, tutuklaniyor, iskence goruyor ve katlediyor.

 

Bu yetmiyormus gibi, iceride yurt bunyesinde 110 bolgede askeri ya da ozel guvenlik bolgesi ilan ediliyor. Bu bolgeler asker tarafindan talanm ediliyor, asker direk mermi kullanarak sivilleri katlediyor ve bu arada da kendisi de sehit oluyor.

 

Bolge halklari "bu devlet bizim devletimiz degildir" diyerek oz yonetim ilan ediyorlar.

 

Asker bu sefer ozyonetim ilan edilmis bolgelere saldiriyor sivilleri cocuklari katlediyor ve kendisi desehitler veriyor.

 

Bilinen son tablo, 53 sehit 22 sivilin olduruldugu 1500'e yakin gozalti oldugu, bunun dortte birinin tutuklandigi ve tutuklananlar arasinda HDP devlet gorevlilerinin de oldugu.

 

Kisaca ulke yangin yeri ve kan golu.

 

Dunyanin hic bir ulkesinde devletinin kendi bolgesini ve vatandasini bombaladigini tarih yazmamistir.

 

Peki butun bunlar neden oluyor.

 

Bunu zaten dictator acikliyor "bana 400'u vermediniz partimi iktidar yapmadiniz; size huzur yok" seklinde kendi istedigini alamamasinin intikamini aliyor.

 

Bunu kendsi saglik bakani, sanki bakanligi ile ilgisi varmis gibi soyle dile getiriyor. "Eger baskanlik sistemini secseydiniz, butun bunlar olmazdi."

 

Diktotor ne zaman asker sehitlerini de kendi politikasinin bir araci olarak kullanmaya kalkti, iste bundan sonar halk isyan etti.

 

Sehit yakinlari haykiriyor. Tabi bu haykirislari dictator ve AKP aleyhinde oldugundan dictator medyasi "uc maymun" u oynuyor.

 

Bugune gelirsek; hukumet kurulamadi, gorev muhalefete verilmedi, dictator erken secim istiyor.

 

Umuyor ki "HDP=PKK algi operasyonu isler, HDP baraj altinda kalir, daha once "ayaklar altina aldigi" milliyetciligin MHP oylari bu PKK adi altindaki kurdlerin yogun oldugu bolgelerde askerinin estirdigi terror ile, kendine geri doner ve erken secimde tek basinda iktidara gelir. Sonra gelsin 330 ve 400 sayisi degissin anayasa, kendisi tek yetkili baskan olsun ve ulkeyi kendi intiharina suruklesin.

 

Evet, sonucta hersey bir insanlik baris ve vicdan meselesi.

 

Doguda ayni ailenin cocuklari kardes olarak biri polis, asker, PKK'li ISID'li v.s.

 

Burada tek bir taraflilik var, ya dictator tarafi olmak ya da bertaraf olmak.

 

Kimse kusura bakmasin ama, her turlu dusunce ve davranisini "uc maymun" olarak belirliyen herkes te bugun dictator yanlisidir.

 

Cunku onun bertaraf edebilecegi ana degerler, vicdan, baris, adalet, hak,hukuk ve ozgurluk; normal bir arada bir yasam ve iliskidir.

 

Iste bunu isteyen kim varsa, bertaraf olmaktadir.

 

Ayrica oyle ya da boyle taraf olanlar bilsinlerki yarinm bir yerde onlar isteseler de istemeselerde zaten diktatorun hismindan insanlikdisi uygulamalarindan paylarini alacaklardir.

 

Hatirliyalim.

 

Bir zamanlar, Esad, Cemmat ve Apo diktastorun kankasi idi, ya simdi "okuz oldu, ortaklik ayrildi"

 

Cunku dictator tarafliligi sadece dictator cikarinadir. Sizin cikariniz her ne ise, bir gun bir yerde diktatorle ters dustugunde siz de bertaraf edilirsiniz.

 

Bunu en guzel gozleme tasiyan AKP'nin kendisidir.

 

Evet ulke ve toplumun gelecegi belirsiz, ulke ve toplum guvencesiz, devletsiz, hukumetsiz. Askeri ve polisi kendisini vuruyor.

 

Bu durumda hala kimilerinin vicdani ve insanligi el veriyorsa, "uc maymun" u oynamaya devam etsin.

 

Ya da aktrol olarak her ne pahasinas olursa olsun, diktatorunu savunsun ve karsisinda olanlara kin ve ofke yagdirsin.

 

Yalniz unutmasinlarki, ulke toplumu belki fazla aydin degildir; ama ariftir.

 

Elindeki tek kozu olan sandikta yine gereken tavrini ortaya koyacaktir.

 

Tabi o gune kadar, hala secim yapabilme ortami kalirsa, doguda asker sag/salim halk birakirsa, henuz devreye girmemis olan PKK'nin silahli gucu devreye girmezse ve yine henuz devreye girmemis olan ISID canavarligi devreye girmez ve hergun bugunkunu cok gerilerde birakacak terror eylemleri hem PKK, hem ISID hem asker hem de pois eliyle yapilmazsa!

 

Unutmamak gerekir ki, AKP/Diktator/PKK/ISID hepsi ayni sekilde savas ve kaos yanlisi, HDP=KURDHALKI=PKK algi operasyonu ili beyni orumceklenmis her bir beyin de bunun isbirlikcisidir.

 

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Bilissel Bilim/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.