Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2 Yorum


Önerilen Yorumlar

  • Admin

AI (Yapay Zeka) Kendi Aklını Geliştirip İnsan Kontrolünden Kurtulabilir mi? İşte Bill Gates'in Cevabı

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, son zamanlarda OpenAI ve ChatGPT'nin öne çıkmasıyla dalgalanan yapay zeka devrimine daha fazla ışık tutuyor.

AA18ebLl.img?w=768&h=422&m=6

Ne Oldu: Gates, Financial Times'tan Gideon Rachman'ın bir noktada yapay zekanın kendi başına bir zihin geliştirebileceği, ne yapılacağı konusunda kendi fikirlerine sahip olabileceği ve insan kontrolünden kaçabileceği fikrinden endişe duyup duymadığına dair bir soruyu yanıtlıyordu.

Bu algılayabilme ve hissedebilme gücüne duyarlılık denir.

Gates, Rachman'ın ev sahipliği yaptığı podcast'te, uzun vadede yapay zeka yeterince iyi olursa ve sadece makaleler yazmakla kalmazsa, belirli işler için çıkarımlar, eğitimin değeri vb. hakkında sorular sorulacağını söyledi. "Bu, gelecekte güneye doğru uzun bir yol," diye ekledi.

Milyarder, işgücünde bir miktar yer değiştirme gördüğünü ancak teknolojinin verimliliğin artmasına yol açmasını beklediğini söyledi. Yapay zeka muhtemelen "daha iyi makaleler yazabilmeniz için makaleleri araştırma veya sizin için özetleme becerisi" konusunda yardımcı olacak ve doktorların daha verimli olmasına yardımcı olacak dedi.

GPT4 Vay canına: "Biliyorsunuz, GPT2 bir nevi hileydi. GPT3 uhh bazı ilginç [şeyler], GPT4, vay canına! GPT, genellikle insan benzeri metinler oluşturmak için çok büyük miktarda metin verisi üzerinde eğitilmiş bir dil modelidir ve GPT4, OpenAI'nin kısa süre içinde piyasaya sürülmesi beklenen büyük dil modelinin bir sonraki sürümüdür.

"Biliyorsunuz, Haziran ayında onlara GPT3'ün yapamadığı bazı şeyleri yapmaları için meydan okudum. Sonra Eylül ayı başlarında bana bunları yapabileceklerini gösterdiler," dedi teknoloji girişimcisi.

"Ve bu benim için çok şaşırtıcıydı," diye ekledi.

GPT4'ün yaptığı şeylerden bazılarını söylemesi istendiğinde Gates, gelişmiş bir yerleştirme biyolojisi sınavını geçtiğini söyledi. "Bu, LLM'leri ölçeklendirmek ve ardından birkaç zekice şey yerine açık bilgi, depolama ve manipülasyonlar eklemek zorunda kalacağımızı düşündüğümden yıllar önce çok etkileyiciydi, ancak bu çoğunlukla devasa bir LLM," dedi. söz konusu.

Gates ayrıca yapay zekanın geniş çapta erişilebilir olmasını ve küçük bir grup insan tarafından kontrol edilmemesini istedi.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.