Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

deniz_kizi's Blog

  • başlık
    34
  • yorum
    249
  • görüntü
    57.318

Maskeler...


deniz_kizi

8.031 görüntü

Küçükken hep korkardım palyaçolardan, ürkütürdü beni aşırı maskeleri. Gülemezdim diğer çocuklar gibi.Sevimsiz itici gelirlerdi hep bana. Annemin arkasına sığınırdım.Merak ederdim neden boyalarlardı ki yüzlerini böyle anlamsız boyalara güzel değiller di işte ya da ben korkardım belki o yüzden güzel bulmazdım onlardı.

 

 

Şimdi büyüdüm…Hala korkuyorum ama değişen bir şey var ki çocukluğumdaki palyaçoların yerini insanlar aldı artık. Kendi olmaktan korkan, bilmediğim sürekli maskeler takan insanlar. Yaşarken neden gerek var ki maskelere…Yaşadığım sürece etrafımda dolaşan maskeli yüzler,kendi yüzlerini göstermekten sürekli korkan yüzler.Her şey için farklı bir maske; herkes için ayrı bir maske.Başlangıçta göremiyorsunuz imkansız ama hani şarkılara konu olup akıp giden o zaman var ya evet işte o bir zaman sonra,öyle bir an geliyor ki, maskesi düşmüş çıplak sizin tanıdığınızdan çok uzakta sanki bambaşka bir insan karşınıza geçmiş.Kim bu insan diyorsunuz tanımıyorsunuz ki o an.Sevdiğiniz mi bu gördüğünüz yoo hayır bir yabancı bu tanıdığınız.Belki maskesini düşürdüğünüz birçok insan oluyor en incinen yer yine kalbiniz.İş hayatında, ailenizde,dostlarınız arasındaki maskeler de elbet acı veriyor size karşılaşınca.Ama en kimliksiz, en tanınmasız gelen o sevdiğinizi sandığınız insanın maskesi geliyor size.

 

 

Maskeler …Evet nedendir bir zaman sonra düşen maskelerle yine baş başa kalıyorsunuz.Sonrasında içinizi kemiren soru işaretlerini noktalara çevirmeye çalışıyorsunuz.Hayır üç nokta değil…Herkesin boşluklarını kendince doldurduğu, başka anlamlar yüklediği üç noktalar değil istediğiniz.Hayır virgül tatmin etmez, maskelerin devamı gelebilir korkusuyla olmaz.Hayır noktalı virgül değil, o maskelerin neden takıldığını anlamaya çalışmıyorsunuz siz.Soru işaretlerinize nokta arıyorsunuz , belki ilk görüşte basit görünen size cevap verebilen tek dokunuşlu bir nokta.

 

Ve hayatın içinde hiç bitmeyen maskeler.Sizlerin de var değil mi düşününce…Savunmayın zorunlu hissetmeyin o maskeleri takmaya.Aslında zor değil isteyince sadece kendiniz olabilmek.

 

 

zezemsi_maske.jpg

10 Yorum


Önerilen Yorumlar

İki neden sayılabilir, birincisi binbir türlü diyebileceğimiz amaçlara ulaşmak ki bu önemli değildir ve ortaya çıkması kolaydır. İkincisi tehlikelidir, yaraları gizler maskeler. Varlığın tabiatındandır, yaralıysanız sizi parçalamaya hazır bir varlık daima bulunur, o yüzden yaralar gizlenmelidir, kah neşeyle, kah kariyerler, kah, annelik babalıkla, kah mücadelelerin içinde yer alarak, kah bilimle, kah felsefeyle, kah dinle, ama mutlaka gizlenmelidir yaralar. Maske dediğiniz şeyin yararsız olduğunu kim iddia edebilir ki savaşın bile kirletildiği bir dünyada?

Yoruma sekme

Yararlı olabilir bu farkıl boyutu ama karşısınızdaki kırarken nasıl size bir yarar getirebilir ki

 

Canınız daha az yanar, az acı az öfke, öz öfke az gazap, az gazap çok mutluluk :) Karşınızdakiler bilmez, o maskeler bizlerden çok onları korumaktadır gazabımızdan, ama yine de şikayet ederler maskelerimizden. İnsanın şikayet ettiği çoğu şey iyidir, bırakın kalsın maskeler, çıplak tahmin ettiğiniz kadar güzel olmayabilir insanlar ve en tahmin etmediğiniz insanlar çok güzel olabilir. Her şeyi değiştirmeye, her şeyden vazgeçmeye hazır insanlar içindir maskesizlik, biz o insanlardan değiliz.

Yoruma sekme

Maske sanilan bircok yüzün aslinda gercegin ta kendisi oldugu anlasildiginda nasil bir hayal sükutu yasanabilir acaba.Yoksa maske olduguna kendimizi inandirmaya calismak daha mi kolayimiza gelir...?

Yoruma sekme

Maskeler;

 

Doktorların ve hastaların taktıkları,bayanların güzelleşmek için yüzlerine sürdükleri ve kişinin gerçek yüzünü sakaldığı maskeler aklıma geldi...

 

Bu kişilerin maskeleri düştüğünde kim olduklarını ve neler yapabileceklerini anlayabilirsiniz...

 

Güzel yazı deniz_kızı clover.gif

 

 

 

 

Yoruma sekme

Hımm Maske...

Güzel ve anlamlı bir başlık...

Aklıma gelmişken sevgili deniz_kızı...

Bir İtalyan yazarı, Giovanni Papini , insanlara maske kullanmalarını öneriyor...

Gerekçesi ilginç:

"Ellerimize varıncaya dek vücudumuzun her yerini örteriz de niçin en çirkin yerimizi, yani suratımızı örtmeyiz?

Hem bu yöntem yaşayışımızda kolaylıklar yaratacaktır. Sağlık, güzellik, ahlak bakımından da sayısız yararları olacaktır."

Doğrusunu isterseniz fena fikir değil...

Eski insanlar maskelere daha düşkünmüşler... Sihirbaz maskeleri.. tiyatro maskeleri.. balo maskeleri.. savaş maskeleri.. eskilerin deyişiyle "zamana ve zemine" uygun maskelerin yaşamda yeri büyükmüş...

Zamanla gözden düşmüş maske...

Oysa bugün her zamankinden daha çok gerek var maskeye...

Çünkü sahtecilik, toplumun her katmanında aldı yürüdü...

Kazıklamaya kalktığınız rakibinize güleryüz göstermek, aldattığınız kadın karşısında âşık rolü yapmak, özçıkarınız için dindarlık taslamak, düşman saydığınız kişiye yaltaklanmak, aşağılık bir işi kıvırmak için soylu pozuna girmek, namussuzun tekiyken ahlak vaazları vermek, yaşadığımız toplumda artık yaşam biçemine dönüştü...

İkiyüzlü hayat ülkemizde doğallaştı...

Her adım başında gerçek yüzünü bir yana bırakıp ikinci yüzüyle siyaset yapmaya çalışan kişi, zaten maskeli değil midir?...

Şöyle bir ülkeye, insanlara bakalımmı hep birlikte...

Ne dersin... :)

 

Saygılar...

Yoruma sekme

Gözlem...

Ne kadar da güzel bir yorum olmuş.

Her adım başında maskeler ne kadar da doğru bir tespit olmuş.Evet gerçek hayatta karşımıza çıkan binlerce maskeli yüzler, maskeli balo misali...

Ama beni acıtan,inciten sevgi adına takımış sevgili rölünü üstlenmiş kişinin taktığı maske aslında... :clover:

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.