Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

modernjames

  • başlık
    8
  • yorum
    36
  • görüntü
    9.673

Kalbinin sesini Dinle..!


modernjames

977 görüntü

Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun öyküsüdür.

Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını ister hocası. Çocuk, bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazar. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlatır. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizer. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterir.

Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesidir.

İki gün sonra ödevi geri aldığında, kağıdın üzerine kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "sıfır" ve " dersten sonra beni gör" uyarısını görür."Neden sıfır aldım ?" diye merakla sorar hocasına. " Bu ödev, senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal " der hocası. " Paran yok. Gezgin bir aileden geliyorsun. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da almalısın. Bunu başarman imkansız" der ve ekler : " Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."

Çocuk evine döner. Uzun uzun düşünür. Babasına danışır. "Bak oğlum," der babası, "bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu, senin için oldukça önemli bir seçim."

Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürür hocasına. "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin ...Ben de hayallerimi."

O orta iki öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev ise şöminenin üzerinde asılı...

3 Yorum


Önerilen Yorumlar

Şanslıymış demek ki bu çocuk.

Devamını dilerim. :)

Başarının sırrı sadece kalbinin sesi olmasa gerek...(:

 

elbette sadece başarı için kalp sesi yetmez..

şansı kendimiz yaratmalıyız.

Yoruma sekme

2002 yıl itibari ile satılık arsa, Türkiye’de online Satılık Araç'ın en güçlü isimlerinden biri. Satılık Oto ile kurduğumuz hayaller ve ulaştığımız hedeflerle satılık arabalar segmentinde bugünlere kadar geldik. Satılık arsa ankara ile internetten güvenilir alışverişi geliştirdik, satılık otolar hizmet anlayışımızla fark yarattık. Satılık araba ankara sektöründe hem çok büyüdük hem çok sevildik! Satılık Araç Ankara 1.250 kategoride 90.000 adet ürün çeşitiyle Satılık Oto'da e-ticareti Türk insanına www.neistersen.com.tr 'yi sevdirmekle kalmadık, arsa vazgeçilmeze dönüştürdük.

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.