Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

zeyynepp's Blog

  • başlık
    24
  • yorum
    34
  • görüntü
    33.743

Batıl İnançlarımız...


zeyynepp

10.256 görüntü

Geçenlerde bir arkadaşla konuşurken ne kadar çok ve farklı batıl inançlarımız olduğunu fark ettim.Nedir bu batıl inançlar ve en önemlisi de küçük birer ayrıntı olsalar da hayatımızda böylesine yer edinmeleri.

 

Meraklı araştırmalarımın sonunda batıl inancı şu şekilde buldum:

 

İlk çağlardan beri her toplumdan insanlar gerçeklik payı olmayan, korkuları, çaresizlikleri, eski gelenekleri gereği genellikle doğa üstü olan olaylara inanırlar. Bu inançlar batıl inançlar olarak isimlendirilir.

 

Evet farkında olmasak da gün içerisinde ki davranışlarımızda açıkça ortaya çıkıyor bu durum.Mesela “Kulağınız yanıyorsa biri sizi anıyor demektir. Sol kulak yanıyorsa kötü sağ kulak yanıyorsa iyi şekilde anılıyorsunuzdur.” bu cümleyi hayatımız boyunca en az bir kere söylemişizdir.Ya karşımızdakine ya da kendimiz için… “Bak biri beni fena anıyor kulağım çok yanıyor.”gibisinden cümleleri kullanma yaygınlığı azımsanacak kadar az değil…Bakılınca gayet normal gelen bir cümle aslında batıl bir inançtan başkası değildir.

 

Diğer bir yaygınlıkla uygulanan ise “Gelinin ayakkabısının altına kimin ismi yazılırsa ve silinirse en kısa zamanda ismi yazılan kişi evlenir.” Hemen hemen bir çok düğün ve nikahta yapılan yaygın bir davranıştır.Bende yaklaşık 3 sene önce gelinin ayakkabısına adımı yazmıştım ve silindi.Ama demek ki daha zamanım var .

 

Araştırınca bu örneklere benzer bir çok batıl inanç buldum.Fal baktırmak,bir başkasına bıçak veya makas vermemek (kavga edermiş de o kişi),sebebi bilinmese de evde kırılan aynanın 7 yıl şansızlık getireceğine inanılması…Sadece araştırmak değil düşününce bile o kadar çok buluyor ki insan…

4 Yorum


Önerilen Yorumlar

Birde zeynepciğim hıckırık vardı sanırım, kim anıyor acaba şimdi bu saat` e :)

evet haklısın kim bilir daha neler vardır, benim aklıma şimdi birden yazını okuyunca bu geliverdi..

Yoruma sekme

İnsanoğlu her zaman bilinmeyene,gizemli olana ya da gücünün yetmediği şeylere merak,ilgi ya da korku duymuş ve buna göre anlayışlar geliştirmiş.Kimbilir belkide bazı şeyleri istediğimiz gibi yönlendirmeye gücümüz yetmediği için bu tarz inanışlara yöneliyoruzdur.

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.