Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

aligunduz's Blog

  • başlık
    2
  • yorum
    0
  • görüntü
    3.340

edebiyat Dünyası 194 - yeni kitaplar


aligunduz

680 görüntü

Edebiyatı, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin. 10 Kuruşu edebiyat için ayırın. Edebiyat Dünyası 194.

Tarih: 23.11.2008 www.anayurtgazetesi.com Tüm Türkiye'de, Kıbrıs ve Romanya dahil, gazete bayilerinde.

www.gunduzkitabevi.com.tr sitesindeki sözleşmeyi imzalayın, 500 kişilik dev yazar ve şair kadromuza katılın.

 

EDEBİYAT DÜNYASI

Ali GÜNDÜZ

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

YENİ UFUKLARA YELKEN AÇMAK

Yazarımız Yüksel Bağışlar ile uzun süredir “ Kişisel Rotalama” kitabı üzerinde konuşuyoruz. “Ne yapabiliriz, nasıl daha başarılı olabiliriz?” diye. Sonunda yazarımız elinde CD ile geldi, “kitap hazır” diye. Çocuklar gibi sevindim. Aslında bu konuyu çok önemsemekle birlikte, bu kitabın güzel hazırlanması da beni heyecanlandırıyordu. Yüksel bey, bu konuyu yıllardır seminer ve kurslar vererek olgunlaştırmıştı. Bu tecrübesini kitaplaştıracaktı. Ben de hayallerime kavuşacaktım.

Milli eğitimde idareci iken. Gönüllü olarak hizmetiçi bölümünü de almıştım. İki amacım vardı. Başta öğretmenler olmak üzere tüm personeli “ Toplam kalite Yönetimi “ adını verdiğimiz kişisel gelişim seminerlerine ve bilgisayar kurslarına almaktı. Başta bazı kıdemli öğretmenler itiraz etti: “ Biz emekli olacağız, ne yapacağız kişisel gelişim seminerlerini veya bilgisayar kurslarını” diye beni topa tuttular. “Biz emekli olacağız…” Kelimesi ile başlayan itirazlar bile bu insanların topluma verecekleri bir şeylerinin olmadığını açıkça gösteriyor. “Ununu elemiş, eleğini asmış “ aslında. Vizyon kalmamış. Sadece maaş için geliyor. İtiraz edenlerin sayısı az da olsa, insanı üzüyor tabi.

Oysa bir insan, hiçbir zaman heyecanını yitirmemeli ve hedefini kaybetmemeli. Her zaman “Yeni Ufuklara Yelken Açmaya” hazır olmalı. Rotasını iyi belirlemeli. Eğitime ve bilime kendisini hiç kapatmamalı. Her zaman kendini yenilemeli. Kafasında bir şablon olmamalı. Peşin bir şartlanma olmamalı.

25 yıllık bir öğretmenin, bilgisayar kursuna “emekli olacağım” diye karşı çıkması da ne kadar çok “Kişisel gelişim seminerlerine ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Emekli olunca bilgisayara daha çok ihtiyacı olabilir. Bir kere, bir öğrencinin gözünde öğretmen, herşeyi bilendir. Çocuk, bilgisayar hakkında bir şey sorsa ve öğretmen de “ Hiç bilmiyorum” dese ne olur. O öğrencinin kafasındaki öğretmeni öldürmüş olursunuz..

Kişisel gelişim, kişisel rotalama, toplam kalite yönetimi hakkında bilgi edinin. Ne iş yaparsanız yapın, Rotasız, ekipsiz, istişaresiz, pusulasız ve plansız başarılı olmanızın imkanı yoktur.

Kısaca yeni ufuklara yelken açmaya var mısınız? Varsanız bu kitabı hayatınıza uygulamakla işe başlayın. Vizyon tamam, Rotanız belli, tam yol ileri…

 

MUTSUZ İNSANLAR TV İZLİYOR, MUTLULAR KİTAP OKUYOR

Maryland Üniversitesi’nden sosyologlar tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, mutsuz insanların daha çok televizyon izlediği, kendilerini mutlu olarak tanımlayanların ise kitap okumaya ve sosyalleşmeye daha fazla zaman ayırdıkları ortaya çıktı. Kitaba ve gazeteye zaman ayırmak gerekiyor. TV izlemek yerine evde 15 dakika, çocuğunuzla birlikte kitap veya gazete okumaya başlayarak, mutlu olmayı deneyebilirsiniz. Çünkü kitap veya gazete okuduğunuzu gören çocuğunuz, sizi örnek alacaktır.

 

EDEBİYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahneye konan "Dünyanın eski zamanlarında" adlı çocuk oyunu büyük ilgi gördü. Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, tüm okullarda tiyatroyu sevdireceğini açıkladı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 140 okulun 70 bin öğrencisi, ilk ders ziliyle birlikte 15 dakika kitap okuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz tarafından hazırlanan "Okuyan Okullar" projeyle, öğrencilere düzenli okuma alışkanlığı kazandırması hedefleniyor. Darısı diğer okulların başına.

Fesih Yıldız (Beyaz Çile – Roman – 2.Baskı), Yüksel Bağışlar (Kişisel Rotalama- Kişisel Gelişim kitabı), Mete Dayı (Uzak Kıyı- Şiir), Gökan Öztürk (Kartal Rüyası-Şiir), Osman Balkıs (Mavera’dan Sesleniş – Şiir) ve Faruk Tarhan (İz Bıraktılar – şiir) kitapları yayınlandı.

Osman Aktaş, Gökmen Yılmaz Erdem, Çiğdem Çakır, Hasan Tosun, Deniz Demirtaş, Yaşar Tayfun Can, Mehmet Ali Kepez, Yüksel Bağışlar, Halit Durucan, Gazi Şener, Neriman Zevkliler, ve Ahmet Kaşıkçı’nın kitapları çıkacak.

Gündüz Kitabevinden dev bir kampanya haberi. Ansiklopedi olmayan ev, okul, işletme ve kahvehane kalmasın diye ansiklopedinin cildini 60 kuruşa veriyor. 10 cilt ansiklopedi 6 YTL. Yapılması gereken www.gunduzkitabevi.com.tr yi ziyaret etmek veya 0312 3465457’yi aramak.

Anayurt Gazetesi ve Gündüz Kitabevinin ortaklaşa düzenlendiği 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarışmasına müracaat edebilirsiniz. Katılmak isteyenler, şiir, şiir kitabı, roman, hikaye Kasım Ayı müracaat sona erecek ve Aralık Ayı sonlarında açıklanacak. Açıklama www.gunduzkitabevi.com.tr sitesinde mevcut.

Anayurt Gazetesi okurları ve Dünya Şairler Birliği tarafından “Haftanın Şairi” seçilen Mücella Pakdemir’in bir şiirini aşağıda sizinle paylaşıyoruz. Şairimize başarılar dilerim.

Gündüz yayınevi, 500’e yakın kitap ve 12 antoloji kitabının ardından, resimli Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi yayınlayacak. Gündüz yayınevi sitesinde örnek ansiklopediyi görebilirsiniz. Ayrıca antoloji kitaplarına şairler katılabilir ve Anayurt Gazetesi 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarışmasına müracaat edebilirsiniz. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girilmesi yeterli. Ayrıca yayınevi aracılığı ile kitap çıkarmak isteyenler, sitedeki sözleşmeleri mutlaka okumalı.

 

KİTAP DÜNYASI

1. Vanlı şair Faruk Tarhan’ın İz Bıraktılar şiir kitabı Gündüz Yayınları arasında 96 sayfa olarak yayınlandı. Faruk Tarhan’ı, çektiği çileler, eşinin ve oğlunun kalıcı bir hastalığa yakalanması şair yaptı sanki. Hayatında tüm bu acılar iz bıraktı. Kitabın geliri ile eşi ve çocuğunun tedavisine katkı yapacak. Vanlılar, şaire sahip çıktı. Buradan Vanlılara teşekkür ediyorum. İlk kitabı olmasına rağmen TV ve radyolara çıktı. Şiirleri çeşitli ödüller aldı. Tel: 0546 6935373

 

2. Elazığlı şair Nihat Gülle’nin “Sonsuza Akan Sevda Irmağı” şiir kitabı bir Gündüz Yayını. 112 sayfa olarak yayınlanan şiirlerin bir kısmı bestelendi. Şair, emekli hava astsubayı olmakla birlikte söz ve şarkı sözü yazarı. Edebiyat sitelerinin tanıdığı ünlü şairlerden biri. Edebiyatımızda iz bırakacak bir yetenek. Elazığlılar şairimizi bağrına bastı adeta. E-posta: [email protected]

 

3. Kırıkkaleli şair Ayten Demir, “Dilime Söz Düştü” şiir kitabını kendi imkanları ile çıkarmış. 125 sayfalık şiir kitabı ile oldukça iddialı. Genelde serbest tarzda yazdığı şiirler yanında hece şiirleri de var. Çeşitli konularda yazdığı şiirler, insanı etkiliyor. Duygu yüklü şiirleri var. Kitapta iletişim adresi olmadığı için yazamadım.

 

4. Gurbetçi yazar Süheyla Pancarcı’nın “ Ben Hiç Çocuk Olamadım – Hüzne Veda” kitabı bir gurbetçi kızın hayatından alınmış gerçek hatıralardan oluşan bir eser. Yazara göre, “bu acı hikaye, roman olamayacak kadar gerçek” . Gurbetçi kız Süheyla’nın hikayesi, sizi hem insanlıktan utandıracak hem insanlığı hatırlatacak… Acı gerçeklerle yüzleşeceksiniz. Bu kitabın başka bir dramı daha var. İzmir’de bir yayınevi, anlaşılan kitabı okumamışçasına yazarı aldatmış iddiaya göre. Kendi yayınları arasında çıkaracağını söylediği halde, matbaa baskısı gibi çıkmış. Çünkü kitapta yayınevinin logosu ve adresi yer almıyor. Kitabın içeriği kadar acı bir dram aslında. Bazen edebiyat dünyasında böyle olaylara rastlıyoruz maalesef. Yazarın yakında şiir kitabı da çıkacak.

 

5. Gündüz Yayınlarından pazar günleri kitabı tanıtılacak yazar ve şairler: Fesih Yıldız (Beyaz Çile – Roman – 2.Baskı), Yüksel Bağışlar (Kişisel Rotalama- Kişisel Gelişim kitabı), Mete Dayı (Uzak Kıyı- Şiir), Gökan Öztürk (Kartal Rüyası-Şiir), Osman Balkıs (Mavera’dan Sesleniş – Şiir) ve Gülten Ertürk’ün 4. Kitabı (Belirli Gün ve Haftalar- Okul şiirleri). Gündüz Yayınlarını [email protected] ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çıkarmak isteyen şair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayınevi 4.Yılında 500’ye yakın Kitap çıkardı. 30 Kitap baskıda bulunmaktadır. Kitabınızı büyük bir yayınevi olan, Gündüz Yayınevine danışmadan kitap çıkarmayın. Yukarıdaki kitaplar, kitapçılara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapılmaktadır. Tanıtılan kitapları alacağınız Gündüz Kitabevi adresleri: Gündüz Kitabevi - Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57 - Cebeci: Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01. Tanıtımı yapılan kitapları bu adreslerden temin edebilirsiniz.

 

6. Sırada bekleyen diğer kitapların yazar ve şairleri : Dursun Yeşil (3 kitap) Osman Aktaş, Günay Öztürk Özdemir, Güler Turan ve Mustafa Nuri İnanç. Kitaplarınızı Gündüz Kitabevi adresine gönderin, Anayurt Gazetesinde pazar günleri tanıtalım.

 

HAFTANIN ŞAİRİ: Mücella Pakdemir

Anayurt gazetesi okurları ve www.antoloji.com Dünya Şairler Birliği grubunun 726 üyesi, haftanın şairini seçiyor. “Haftanın şairi” adayınızı bana bildirin.

 

ŞEHİT GELİYOR

 

Bulutuna söyle, yas bağlamasın

Islanmasın koçum, gök ağlamasın

Kuşların ötüşüp, can dağlamasın

Goncamı aşkla der, şehit geliyor

 

Nur inmiş yüzüne, seyre doyulmaz

Gören hangi yürek, o an bayılmaz

Birbiri ardınca, ikram sayılmaz

Lebinde şerbet var, şehit geliyor

 

Süreyya selamın versin şahana

Firdevs kapıların açsın ol hana

Sığamaz aslanım yedi cihana

Yeryüzü ona dar, şehit geliyor

 

Mücella Pakdemir / İstanbul

Not: Şiirin bir kısmı alınmıştır.

 

KİTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK

Boyama kitapları, ÖSS ve kitap sergisi : 50 Krş ANSİKLOPEDİ CİLDİ 60 kuruş – 24 cilt 14 YTL.

LGS-OKS, SBS ve kitap sergisi 1 YTL.

BİZE DANIŞMADAN KİTAP ÇIKARMAYINIZ.

500’e yakın kitap yayınladık. Şair ve yazar ansiklopedisine katılın. (3 cilt- 5000 şair-yazar).

Ali GÜNDÜZ, Pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde...

GÜNDÜZ KİTABEVİ – SAHAF- YAYINEVİ

Anayurt Gazetesi Temsilciliği

- Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b

Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57

- Cebeci : Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01

Web : www.gunduzkitabevi.com.tr

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.