Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

aligunduz's Blog

  • başlık
    2
  • yorum
    0
  • görüntü
    3.340

edebiyat Dünyası 195 - yeni kitaplar


aligunduz

817 görüntü

Edebiyatı, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin. 10 Kuruşu edebiyat için ayırın. Edebiyat Dünyası 195.

Tarih: 30.11.2008 www.anayurtgazetesi.com Tüm Türkiye'de, Kıbrıs ve Romanya dahil, gazete bayilerinde.

www.gunduzkitabevi.com.tr sitesindeki sözleşmeyi imzalayın, 500 kişilik dev yazar ve şair kadromuza katılın.

 

EDEBİYAT DÜNYASI

Ali GÜNDÜZ

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Ankara’da, Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Kongre Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla 27 kasım 2008 günü açıldı. Gülpınar bölgesinin imarının tamamlanması ile 5 bin metrekarelik alan üzerinde inşaatı gerçekleştirilen merkezde, bin kişi kapasiteli konferans salonu, üç ayrı fuaye ve restoran bulunuyor. Merkezde, elektronik ses ve görüntü sistemleri ile havalandırma ve otomatik kontrol sistemlerinde son teknoloji kullanıldı. Ölümünün 25. yıldönümünün hatırasına, büyük şair Necip Fazıl Kısakürek'in adı verilen merkez, tiyatro, sinema, konser, konferans, seminer, panel gibi pek çok etkinlik için kullanılabilecek. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi ve emeği geçenleri kutlarım. Türk edebiyatı, Türk kültürü adına büyük hizmetler vereceğine inanıyorum.

 

TİYATRO ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU

Tiyatro Dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Harbiye'deki Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde, “Yılın Yapımı” ödülüne Dostlar Tiyatrosu layık görüldü. “Yılın Yönetmeni” ödülünü Mehmet Ergen kazanırken, “Yılın Kadın Oyuncusu” ödülünü Ayça Bingöl, “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülünü de Sezai Altekin aldı. “Yılın Yazarı” ödülüne Yiğit Sertdemir'in değer görüldüğü gecede, “Yılın Çevirmeni” ödülünü Şükran Yücel aldı. “Yılın Sahne Tasarımcısı” ödülü Ali Cem Köroğlu ve Barış Dinçel arasında, “Yılın Işık Tasarımcısı” ödülü ise Yakup Çartık ve Yüksel Aymaz arasında paylaştırıldı. “Yılın Giysi tasarımcısı” ödülünün Canan Göknil'e verildiği gecede, “Yılın Oyun Müziği” ödülünü Çiğdem Erken kazandı.

 

EDEBİYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER

Pazar günleri gazetemizde yayınlanan “Edebiyat Dünyası” yazısı, www.haberburada.net sitesinde her hafta yer verilecek. Site yönetiminden aldığım habere göre, yazının site okurları tarafından beğenilmesi sonucu, bu karar alınmış. Elbette bizi, gazetemiz adına sevindirdi.

Erzurum'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dadaş Film Festivali, 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Aynı zamanda kültür faaliyetleri de yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türk hikayeleriyle çocuklara doğru ve etkili konuşabilme yeteneği kazandırmayı amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim 3, 4 ve 5. sınıflarında öğrenim gören çocukların hem Türkçeyi doğru kullanmaları hem de okuma alışkanlığı kazanmaları için 'Türk Hikayelerinden Seçmeler' adlı yeni bir etkinlik düzenleyecek.

Ufuk Ötesi gazetesi imtiyaz sahibi ve Basın Birliği Derneği Başkanı gazeteci yazar Kemal Çapraz’ı kaybettik. Türk Dünyası’nın çilekeş gazetecisi, kalemini doğruluktan başka hiçbir şey için oynatmayan, dürüst ve örnek insan Kemal Çapraz, elim bir trafik kazası sonucu hayata veda etti.

Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi, Nasrettin Hoca'nın Aşkabat ile Akşehir arasında bir kültür köprüsü oluşturduğu inancında olduğunu belirtti.

Amasya Taşovalı şairlerden gazetemiz yazarı Kasım Alper Özdemir ve ünlü şair Sami Aslan, ilçede kültür hizmetlerine ağırlık veren ve şair kimliği ile tanıdığımız Taşova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Atasoy’u makamında ziyaret ettiler.

Vatandaş Osman şiir kitabının şairi Harun Yiğit, Sevda Rüzgarı FM radyosunda Erol Sagun’un misafiri oldu. İki saat şiir dolu bir ziyafet dinledik.

Şair Turgut Uzdu tarafından, www.sanatınsultanı.com adıyla güzel bir edebiyat sitesi kuruldu. Şair ve yazarlar, eserlerini hür bir şekilde yansıtıyor. Kitaplarını tanıtıyorlar. Bazı siteler gibi yasakçı bir zihniyeti yok. Şair, yazar ve okurları üye olmaya bekliyorum.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2000 yılından beri düzenli olarak sürdürdüğü Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Seminerleri'nin 15. dönemi 29 Kasım'da açılış dersi ile başlıyor

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun başlattığı sayısı onu bulan sosyal projeler devam ediyor. İl genelinde yürütülen "Beni Misafirliğe Kabul Eder Misiniz", "Haydi Kızlar Liseye", "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor", "Yeşil Yaprak", "Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma", "Okuyan Gümüşhane", "Güzel Dil Türkçe Bize", "Engelliler Haritası", "Bu Okul Sizin" ve "Silahını Bırak Oyuncağını Al" adlı projelerin ilin geleceğinin tasarlanması ve planlanması açısından önemli.

Anayurt Gazetesi okurları ve Dünya Şairler Birliği tarafından “Haftanın Şairi” seçilen Turan Aslan’ın bir şiirini aşağıda sizinle paylaşıyoruz. Şair, Sivas’ın Zara ilçesinden olduğu için “Zaralı Turan” adıyla meşhur oldu. Şair, halen Almanya’da yaşıyor. Şairimize başarılar dilerim.

Gündüz yayınevi, 500’e yakın kitap ve 12 antoloji kitabının ardından, resimli Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi yayınlayacak. Gündüz yayınevi sitesinde örnek ansiklopediyi görebilirsiniz. Ayrıca antoloji kitaplarına şairler katılabilir ve Anayurt Gazetesi 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarışmasına müracaat edebilirsiniz. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girilmesi yeterli. Ayrıca yayınevi aracılığı ile kitap çıkarmak isteyenler, sitedeki sözleşmeleri mutlaka okumalı.

 

KİTAP DÜNYASI

1. Aslen Ardahanlı olup, Bursa İnegöl’de doğup - yaşayan genç şair Gökan Öztürk’ün “Kartal Rüyası” şiir kitabı Gündüz Yayınları arasında çıktı. 112 sayfalık şiir kitabına üstad Abdurrahim Karakoç önsöz yazıp, bu kitabın şiirlerini bizzat kendisi gelip bize vermişti. Okuyalım, üstad önsözde neler yazmış: “Gökan’da büyük istidat görüyorum.. O, azimle, kararlılıkla bu sahaya girmiştir.. Tahminime göre umutsuzlukları umuda çevirecek bir cesarete sahiptir.. İddiası olmayan adamdan yazar-şair olmaz arkadaşlar… Eğer bir şair “En iyisi ben olacağım” diyorsa, mutlaka, kesinlikle en iyilerden olacaktır…” e-posta: [email protected]

 

2. Ağrılı olup, İstanbul Sultanbeyli Halk Eğitim Müdür yardımcısı Osman Balkıs’ın “Mavera’dan Sesleniş” şiir kitabı bir Gündüz yayını. 96 sayfalık kitap, şiirde iddialı. Osman Balkıs, engin kültürü ve eğitimci kişiliği ile derin kelime hazinesine sahip bir şair ve yazar. Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve M. Akif İnan ekolü şairlerinden birisi. Bu tarzını Mavera ve Diriliş şiirlerinde daha açık görmek mümkün. Kısaca Osman Balkıs’ı, edebiyata iz bırakan şairler arasında göreceğiz. Şiirlerinde tefekkür ve hikmetin derin izlerini gördüğünüzde, uzun soluklu bir şair olduğunu hemen anlayabilirsiniz. Tel: 05063575510 e-posta: [email protected]

 

3. Keman sanatçısı, söz yazarı, bestekâr, öğretmen ve şair; Güler Turan, “Babidim’ce -1 “ şiir kitabını kendi imkanları ile çıkarmıştır. 112 sayfalık kitapta arzula yazılan ve bestelen şiirler ağırlıkta. Bilindiği gibi “bab” gönüle açılan kapı demek, şair de kendisine danışıldığı için “babidimce” adını vermiş. Samsun'da hayatını eşiyle birlikte sürdüren Güler TURAN, çeşitli koroların saz heyetlerinde halen keman sanatçısı olarak, icraatta bulunmaktadır. Keşke kitabı bir yayınevi aracılığı ile çıksaydı. Çünkü tanınması şart olan usta bir şair. Aruz şiirlerinde usta. Kitapta ulaşım adresi olmadığı için yazamadım.

 

4. Tokat Niksarlı şair Mustafa Nuri İnanç “Ateş Böcekleri” şiir kitabını kendi imkanları ile çıkarmış. Kendisi mühendis ama 160 sayfalık kitabını istenilen kalitede çıkaramamış. Bu nefis şiirlerle içerik güzel ama tasarım ve baskı iyi olmamış. Tabi kendi imkanları ile olunca tanıtım da yapılmamış. İnşallah yeni kitabı ile hak ettiği yere gelir. Bir mühendise yakışır bir kitapla tabi. Duygu yoğunluğu olan şiirleri siz de seveceksiniz. Bu kitapta da adres yok.

 

5. Gündüz Yayınlarından pazar günleri kitabı tanıtılacak yazar ve şairler: Yusuf Çakmak- ÖSS Türkçe, Fesih Yıldız (Beyaz Çile – Roman 2. Baskı), Yüksel Bağışlar (Kişisel Rotalama- Kişisel Gelişim kitabı), Mete Dayı (Uzak Kıyı- Şiir) ve Gülten Ertürk’ün 4. Kitabı (Belirli Gün ve Haftalar- Okul şiirleri). Gündüz Yayınlarını [email protected] ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çıkarmak isteyen şair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayınevi 4.Yılında 500’ye yakın Kitap çıkardı. 30 Kitap baskıda bulunmaktadır. Kitabınızı büyük bir yayınevi olan, Gündüz Yayınevine danışmadan kitap çıkarmayın. Yukarıdaki kitaplar, kitapçılara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapılmaktadır. Tanıtılan kitapları alacağınız Gündüz Kitabevi adresleri: Gündüz Kitabevi - Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57 - Cebeci: Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01. Tanıtımı yapılan kitapları bu adreslerden temin edebilirsiniz.

 

6. Sırada bekleyen diğer kitapların yazar ve şairleri : Dursun Yeşil (3 kitap) Osman Aktaş ve Günay Öztürk Özdemir. Kitaplarınızı Gündüz Kitabevi adresine gönderin, Anayurt Gazetesinde pazar günleri tanıtalım.

 

HAFTANIN ŞAİRİ: Turan Aslan

Anayurt gazetesi okurları ve www.antoloji.com Dünya Şairler Birliği grubunun 726 üyesi, haftanın şairini seçiyor. “Haftanın şairi” adayınızı bana bildirin.

 

SEVDİM BİR KERE

 

Bir halim bilmezden derdi veremi

Aldım amma neydem sevdim bir kere

Boşuna yakmamış sevda keremi

Bildim amma neydem sevdim bir kere

 

Geçiyor uzaktan bakıp el gibi

Göz pınarım çağlar akar sel gibi

Dalından koparılmış bir gül gibi

Soldum amma neydem sevdim bir kere

 

Ölüye benzerim sağlar içinde

Har oldu güllerim bağlar içinde

Bir balık misali ağlar içinde

Kaldım amma neydem sevdim bir kere

 

Turan Aslan (Zaralı Turan) - Sivas

Şiirin bir kısmı alınmıştır.

 

KİTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK

Boyama kitapları, ÖSS ve kitap sergisi : 50 Krş ANSİKLOPEDİ CİLDİ 60 kuruş – 24 cilt 14 YTL.

LGS-OKS, SBS ve kitap sergisi 1 YTL.

BİZE DANIŞMADAN KİTAP ÇIKARMAYINIZ.

500’e yakın kitap yayınladık. Şair ve yazar ansiklopedisine katılın. (3 cilt- 5000 şair-yazar).

Ali GÜNDÜZ, Pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde...

GÜNDÜZ KİTABEVİ – SAHAF- YAYINEVİ

Anayurt Gazetesi Temsilciliği

- Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b

Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57

- Cebeci : Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01

Web : www.gunduzkitabevi.com.tr

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.