Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

deniz_kizi's Blog

  • başlık
    34
  • yorum
    249
  • görüntü
    57.318

gelişmiş bir köy aslında ...


deniz_kizi

674 görüntü

Az önce dolmuştaki konuşmaları dinlerken aklımdan geçen ilk şey şu oldu" Bunları hemenncecik yazmam gerek." :D

 

Çarşıdan eve gelirken, ancak burda bir dipnot geçmem gerecek. Bu çarşı gözünüzde büyümesin, öyle uçsuz bucaksız bir yer değil, dedim ya burası aslında minik bir köy. Çarşının tamamını tam olarak eger sallana sallana gezerim ben diyenlerdenseniz bu sizin tam olarak 15 dk. alacak, yok ben hızlı biriyim diyorsanız bu sizin 10 dk. alacaktır. Yani düşünün böyle bir çarşı işte. Bende bu kocaman kaybolduğum çarşıdan eve gelirken sıcak diye yürümeye üşendiğim için dolmuşa bindim. Bir de burda dolmuşlar öyle hemen gitmez bekliyorsunuz, öyle işinize gelirse. :D İşte dolmuşun kalkmasına 10 dk. kala bir teyze anlatmaya başladı. Teyzem yıllardır Aksarayda bir köyde yaşıyor ve bu köy de şehre tam yarım saat uzaklıkta ve zavallı ilk kez geliyor çarşıya ve soruyor bizim babayiğit şöföre:

- "Abi, beni mahkemede indir.( Sonra öğreniyoruz ki adliyede inmek istiyormuş teyzem.) Gızımı gocası dövmüşş. Bizim herifte oğlana ceza vermesinler diye, ben babasıyım ben dövdüm demiş. Hakim bey de ceza vermiş benim herife. 3 milyar, sonra benim herif nerde ödesin bu cezayı. Yeniden gitmiş demiş hakime ben dövmem hakimim, damat gızı dövmüş. Bende o genç ceza almasın diye gendim üstlendim suçu.

Hakim demiş bu sefer" Kızının dövülmesine göz yumduğun için cezayı artırabilirim."

Haa bu olayı polisler gördüğü için ve tam olarak anlatmadıkları için kabak bizim amcaya patlamış.

Teyzem bir anlatıyor ki orda olmak lazım, görmek lazım o konuşmaları.

Sonra bizim babacan şöförden olaya son nokta geliyor. Eee kadın sen kendi kızının dövülmesine nasıl razısın, nasıl anasın sen böyle. İyi yapmış hakim, az bile sana da vermeli aslında bir ceza.

 

Evet anadoludan böyle bir hikaye gibi bir gerçek işte. Çok uzakalra doğuya gitmeye gerek yok aslında birçok şehirde böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz. Şuan ögrenci evinde meraklı bir komşum var. Zavallı kadının tek gözü kör olmuş. neden mi? Şimdi söyleyince siz göreceksiniz. İki yıl önce bu komşumuz yeni gelin olmuş. Gözünde hep ağrı varmış. bizim bilgili kaynana sarımsak iyi gelir gızım sürek hemencik geçer, alır ağrını sızını demiş.( Tabi yazarken onların dilinden tam olarak yazamıyorum.) Sonra ağrı arttıkça sürmüşler sarımsak bağlamışlar. Bizim komşuda yeni gelin ya yazık sesi çıkmaz korkudan. Böyle her agrıda, sızıda göze bir sarımsak olay bitmiştir. Geçmiş bir yıl .Derken birgün gelinin gözünden kan gelmiş. Meğerse göz tansiyonu varmış bizim gelinde. Tabi tedavi olmadığı için, tansiyon yükselmiş yükselmiş sonunda damarlar patlamış. Şimdi tek göze çare yok o kör artık görmüyor. Haftada iki kere Ankara'ya gidiyor zavallı, diğer göze geçmesin diye. İşte bu hikaye köyden bile degil. Şehrin tam içinde yaşanan bir hikaye. Ve bu körlüğün sebebi de CAHİLLİK. Çünkü burası yudumun ihmal edilmiş köşelerinden birisi Aksaray..

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.