Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

candide

  • başlık
    27
  • yorum
    27
  • görüntü
    21.047

Sinemanin Yildizlari- Buyuk Rex- Le Grand Rex


crazy mom

827 görüntü

Oncelikle Rex Hakkinda ki bu guzel ve kisa yazi size bilgi verecektir...

BizimAvrupa.com

facadegrandrexyj1.jpg

 

Bugun hayatimin en guzel denilebilecek gunlerinden biriydi. Aslinda basta cokda istekli degildim bu Rex gezisi icin, cunku "alt tarafi bir sinema, zaten sinemaya cok giderim goruncek ne olabilirki, olsa olsa buyuk ekrani gosterirler" diyordum kendi kendime ;)

 

Saat 14:30 sularinda, Rex'in ucuncu kapisindan iceriye girdik. Isimlerimizi verdik. Toplam 8 kisiydik. Hepimizde bayandik :)

 

Adam "kapilar kendiliiginden acilacak, hizli olmaya gayret edin cunku kapaninca geri acamiyorsunuz" dedi. Birden icimi heyecan burudu.

En onde ben gittim. 4 dakika beklememiz gerekiyordu. Ucuncu dakikaya dogru birden kayitta konusan ve daha once kaydedildigi belli bir ses konusmaya basladi: "Hahaha, simdi siz eylenmeye mi geldiniz?" Ve bir gurultu sesi...

 

Duvarlarda eskiden kalma sinemacilarin resimleri, imzalari vardi. Ve kapi acildi. Bir bos alana girdik. Ses bize neler yapacagimizi anlatti. Baska bir kapi acildi ve sanki Rex'in en ustune cikmisiz gibi dekor yapilmisti. Disarisinin gozukmesi gereken yere ekran konulmus ve en yukardan bakinca manzaranin nasil goruldugunu goruyorduk. Gece gorusu, gunduz gorusu, ve yapilma asamasindaki parisin goruntusu.

 

Ses asansore binmemizi soyledi. Asansor 6. kata dogru giderken, buyuk ekranda film oynuyordu ve biz oynayan filmin arkasindan geciyorduk. Ses kolonlarini gordum. Film bize tersti, cunku onde degil arkadaydik. KOnserlerin oldugu salonunda arkasindan gectik ;)

 

 

Ve bir odada bulduk kendimizi. Eski bir film takiliydi. Ses bize bu odanin ve o insanlarin onemini anlattiktan sonra, ekran birden kalkti, Ve kendimizi projektor odasinda bulduk. Ses sanki yaptiklarimizi goruyor gibi konusuyordu :)

 

Ve o anda sinemada oynamasi gereken Manissa isimli animasyon kahramanimiz ordan cikip duvara geldi. Ve kendisinin artik animasyon olmak istememesinden, onunda sexi bir kadin oldugundan bahsetti. Ve bize onu izlememizi soyledi, ben onde olmak uzere onu izledik.

 

Ve tamamen karanlik bir tupun icinde yuruyorduk, tupun karanligini gecenin yildizini animsatan isiklarla suslemislerdi ve devamli donmesi sanki bizede dondugumuzu hissettiriyordu :) Orada 4 tane ayri ekranda eski filmlerden kesitlerle oynadiklarini izledik. Cok guzel bir oynamaydi, yani bir sinema yildizi seni seviyorum derken digeri baska bir ekranda haha diye guluyor sonra onun gulmesine baska bir yildiz baska cevap veriyor.... Bu boyle devam ettikten sonra, kendimizi baska bir yerde bulduk.

 

Yesil bir tahta, uzerine ciktik, ekranda denizde bogusan bir gemi vardi. Ve biz anlamaya calisirken tahta birden oynemeya baslayinca bizde koptuk. Ben gulmekten aglamakliyken oda ne! Aniden, pervaneden cikan siddetli hava saclarimizi ucusturuyordu... Artik sadece kahkaha duyuyorduk... Ve.... Uzerimize su kabarciklari atiliyor. Tahta durmustu ama biz hala gulmemizi engelleyemiyorduk. Ben artik karnimi tutuyordum cunku cok agridi.

 

Asagiya inmemizi soyledi ses. Montaj odasindaydik. Filme bakiyorduk. Ve birden denizde batmamak icin ugrasan ve icindeki insanlari helikopterle kurtarmaya calisan insanlarin kurtaracagi kisileri gosterdiginde. BIZDIK :D Artik kopmustuk. Bogulmak uzereydik, ama kendimizi geminin ustunde ruzgar saclarimizi kaldirirken gulerken gormek gercekten komik.... Gule gule asansore geri gittik. Bir odaya girdik.

 

Sandalyelere oturmamiz soylendi, oturduk. Ses camin karsisinda King Kong filminin cekildigini ve cigliga ihtiyac oldugundan bahsetti, ve bizi secmislerdi. Gorevimiz King Kong geldiginde ciglik atmakti. Isiklar sondu, karsida golge insanlar oturdu, motor ve geliyor. Ve oturdugumuz sandalyeler birden titremeye baslayinca biz basladik kahkaha atmaya, ciglik atanlarda vardi, ama yonetmen kizdi sanirim bizi durdurdu ve yeniden cekilcegini soyledi. King Kong artik bize dogru yaklasirken, ben hala guluyordum. Oda ne birden baktigim cama, siyah birsey pat diye yapismasinmi ben korkudan oyle bir ciglik attimki, kimse beni gecemezdi heralde :) Ve birden yanimizda ufak delik olacakki su spreyi cikmaya basladi, yuzumuz gozumuz hatta oda tamamen su spreyi doldu.

 

Yine gule gule cikarken, kendimizi bu sefer dublaj odasinda bulduk. Gorevimiz, ekrana gelen unluler agizlarini kipirdatirken "Je vous aime" (Sizi seviyorum) demekti. Ilk ben basladim tabi. ve cok ufak bir sinema salonuna girdik. Ekranda yine o guzel alimli Manissa vardi, ve manissanin yaninda biz!!! Ona hepimiz sirayla sizi seviyorum diyoruz :) Oda beyenmiyor, Herkezin demesine bir laf soyluyor....

 

Kisacasi arkadaslar, hayatimda boyle harika birsey yasamamistim. Her adimda acaba simdi ne olacak dusuncesi okadar guzelki. Ve bu gezide sizde o yildizlardan biri oluyorsunuz. Sinemanin icinee giriyorsunuz. Makinelere kadar, hemde en eylenceli sekilde.

 

Siddetle tavsiye derim, yolunuz birgun Paris'e duserse bu harika olayi yasayin. Fiyatlar 9,50 euros kisi basi. Ve gezi suresi 50 dakika, eger rehber isterseniz sanirim 6 euros fazla oduyorsunuz.

Ayrica, ingilizce, italyanca ve ispanyolca dilleride mevcuttur.

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.