Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

candide

  • başlık
    27
  • yorum
    27
  • görüntü
    21.065

Ben Bir Sinemaciyim!


crazy mom

499 görüntü

3 saat once resmi bir sekilde 2 haftalik tatile girmis bulunuyoruz. Ama sanirim benim hatam olucakki, cok terelelli giyindigim icin hastalik kapmis gibi bir his geliyor icime, sesimde degisti gozlerde yaniyor, ama sorun degil.

 

Kendimle ilgili konuyu bitirdikten sonra,sinemaya gelelim :) Ben bir sinemaciyim derken, oynuyorum anlaminda degil, olamaz zaten. Nerede bende o yetenek :)

 

Bu yil biraz kotu gecmisti benim icin. Hatta sevgilimden oncesi bir kabustu, akla alinmayacak kotu seylerde vardi. Bende biraz duzelmek, ve kafami rahatlatmak icin. Taksimde tanistigim ve burada abimlerin arkadasi olan bir sinemaci abimle devamli gorusmeye basladim(yazin).Beni basit dugun montajlari yapan arkadaslariyla tanistirdi ve onlara yardim ederek bende biraz ogrenmeye basladim.

Daha sonra kisa metrajli film cekimlerine, yada nerede isleri varsa benide ara ara goturduler. Tabi ben hep ayak isleri yaptim ama asla karsida olmadim. Ama en kotusu ve en kas yapan mikrofonu tutma olayi superdi. Yani sizde ikidebir kamera acisina sokarsaniz gorurum sizi :)

 

Tabi butun bunlar olurken, tek birsey ogrendim. Siz film izlerken aslinda film orada oynamiyor.Sizin gormediginiz ama arkada yasanan hersey daha guzel bir film. Ve ben kamera onunden cok arkadasina hayran kaldim. Sizin bir dakikada izlediiginiz bir sahne tam tamina bir gun aliyor, bu inanilmaz bir sey.

 

Aklima iki yil oncesi geldi;Bir konusmamda, sinemaya karsi cok ilgim oldugundan,ama hala cogu film yada belgesel icin arguman yapamadigimi sadece basit anlatimlara kactigimi soylemistim.Birisi bana, "bir film izleyince hemen o filmi anlatmaya calisman yanlis" demisti, "Yonetmeni arastir. Daha once cektigi filmleri arastir, onun tarzini anlamaya calis. Sectigi oyuncular bile cok onemlidir. Zaten daha cok gencsin zamanla hersey yerine oturur" Uyari nitelinde :) "ve ozellikle sakin ama sakin bir film hakkinda konusurken oyuncunun filmi gibi bir cumle kurma, her kitabin bir yazari oldugu gibi her filminde bir yonetmeni vardir. Yonetmenleri tanimak filmi anlamanin onemli adimidir."

 

Tabi ozamandan bu zamana bu bahsettigim ama adini unuttugum bayanin beraber ugrastigimiz kisa metraji Cannes FIlm Festivaline gitti.Odul aldimi bilmiyorum, ama kendisinin Fransa'daki okulundan mezun ve bir yonetmen adayi oldugunu duydum. Tabi benim boyle bir hayalim yok aslinda, yani sinema benim icin bir hobi hic meslek olarak dusunmedim.

 

Gel gelelim ben verilen ogudu tuttum mu? Bilmem :)

 

Ancak sonuc olarak.Kendi kisa metrajli filmimizi yapacagiz ve gerekli butun parasal yardimi okul temin edecek.

BU yil projelerimiz sunulcak ve birdahaki yil cekimler baslanacak. Ve ve vee ben,mikrofonu tutmayacagim. Ben kafamda tasarladim aslinda, trenle ilgili birsey sunacagim. Trendeki yolculuklari konu alacagim. Hergun her yeni istasyonda degisen insan yuzleri, insanlarin arasinda gelisen degisik konusmalar. Birbirine gulen ama birbirlerini hic tanimayan insanlar. Dunyadan habersiz gibi muzik dinleyen insanlar. Kitap,gazete ve dergi icinde bogulanlar. Uyuyanlar, uyuduklari icin istasyonlarini kaciranlar. Hayatin icinden, icinin ta icinden bir konu sunacagim. Umarim en guzel sekilde olur. Tabi bundan once yonetmenlerle ilgili calismalarim baslamali. Bunun icin de medyatege gidecegim. Pariste birkactane bulunan bir yer. Ve sinema namina herseyi bulmak mumkun, gorsel anlatimli oldugu icin akilda kalici.

 

Neyse cok uzun tuttum bu sefer :)

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.