Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bekir's Blog

  • başlık
    5
  • yorum
    0
  • görüntü
    5.423

HAYAT! BİR SANİYE


bekir

909 görüntü

Geçmişin bir saniye,

 

Yaşadığın an bir saniye,

 

Geleceğin, o da bir saniye,

 

Hayatın toplasan

 

Üç saniye.

 

Değil işte

 

O da

 

Bir saniye,

 

 

 

Diyen bir adam arıyorum.

 

 

 

Adamın boynundan göğsüne bir iple sarkıttığı pankarta benzer şeyde bunlar yazıyordu. Kalabalığın ortasında, Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, Yaşasın Halkların Kardeşliği, çeşitli sendika isimleri yazılı pankartların arasında bir meczup bu pankartla ilerliyordu. Evet, herkese aykırı davrandığına, birbirine geçmiş saçı sakalına ve üzerindeki çok kirli elbiselerine bakılırsa bu bir meczup olmalıydı. Aslında pankart dediğimiz şey bir sana yağ kutusuna kalemle mi yoksa bir parça kömürle mi yazılmış olduğu belli olmayan okumak için hayli bir itimam gerektiren bir kartonun boyna bir şekilde asılmasından ibaretti.

 

Selamün Aleyküm amca dedi çenesinin altı ile üstünü tıraş etmemiş küpeli bir genç şakayla. Sonra, nedir bu halin bu taşıdığın şey, yazı da ne?

 

Amca cevap verdi.

 

- Hayatı bir saniye olarak gören birini arıyorum.

 

Genç, ben görüyorum amca, hızlı yaşamaya çalışıyorum o yüzden, diyerek ellerini ortadan ikiye ayırdığı saçlarına götürüp saçlarını taradı.

 

Meczup amca, bir saniye sonra öleceğini bilen bir adam arıyorum dedi.

 

-Ne ölümü amca yaşamaya bak, tüm hayatı bir saniye gibi yaşamaya bak" dedi genç.

 

-Bir saniye sonra ölünce ne olacak" dedi meczup.

 

Genç duraladı, ölünce ne olacak.

 

 

 

Amca göstericilerin arasından çekildi ve sağa dönüp bir simitçinin kenarına oturup yere bir mendil serdi. Klasik olarak her topluluğun yanında olan simitçilerden orada da mevcuttu. Acıkmıştı ve geçenlerden "Allah rızası için bir simit parası" dilendi.

 

 

 

Genç düşüncelerle meczupla konuştuğu noktada durduğu için kalabalıktan bazıları ona çarptı ve kalabalıktan biri kardeşim durmasana öyle dedi. Genç kalabalığı takibe koyuldu ve kalabalıkla akıp gitti ama kafasında hayatın bir saniye olduğu doğrusu, ölünce ne olacağı bilinmezi kaldı.

 

Amca simit parasını bir iki kişiden temin ettikten sonra yandaki simitçiden bir simit aldı ve parkın yolunu tuttu. Bir banka oturup elindeki simit önce ikiye ardından parçalardan birini hayli ufak parçalara bölerek önündeki güvercinlere attı.Elindeki yarım simiti yerken onları seyretti. Simit bitti ve amca hemen yanındaki çeşmeden bir avuç su içti. Elhamdülillah dedi.

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.