Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

..

  • başlık
    7
  • yorum
    27
  • görüntü
    54.646

Puşkin'in Gizli Güncesi


ölümdevar

5.542 görüntü

Lafa nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yıllarca okudum.. Tuvallette okudum, otobüste okudum, sonra metro çıktı orada okudum.. Kendimi bildim bileli yemek yerken bile okudum.. Matematik okudum, psikoloji, felsefe, tarih okudum.. Yeni yıl kutlamaları yapılırken bile ben sabahlara kadar okuyordum... Taa ki..

Kendimi keşfetmem mi diyeyim, yoksa insan psikolojisini keşfetmek mi diyeyim bilmiyorum ama "Puşkin'in Gizli Güncesi" adlı bir kitap beni derinden etkiledi. Puşkin severlerin bir kısmı bu güncenin ona ait olmadığını iddia etse de ilginç bir kitaptı..

hayatımda hiç açık olmadığım kadar açık bir yazı yazacağım. Ruhumu olduğu gibi ortaya sermek istiyorum. Puşkin'in güncesindeki gibi.. (Tabii eğer alkolün etkisi geçer de vazgeçmezsem)

Hayatıma normal herhangi bir salak erkeğin olduğu gibi yüzlerce kadın girdi.. Bazıları yıktı geçti, bazılarının esintisi bile vurmadı yüzüme.. en sonunda anladığımı şu, biz(erkekler) hakikaten salağız.... Binlerce insanla çalışma fırsatı bulunca insanları bir bakışta tasnifleyebiliyorsun. Böyle bir yeteneğim olduğuna inanıyorum. kadınları da aynı şekide tasnifledim.. Ruhumu çırılçıplak bırakmak için hazır mıyım bilmiyorum ama yine de yazacağım.. İnşallah moderatörler "dismiss" etmezler:)

İlk önce duygusal kısmından gireyim.. Hayatımda yalnızca 2 kadın sevdim. Sonuncusuna kavuşamadığımdandır herhalde, "Leyla&Mecnun" hikayesine döndü.. onu görmeden yıllar geçmesine rağmen hergün onunla yaşıyorum.. Bütün bu yazılarım da onadır aslında.. o okumuyor onu da biliyorum.. Her kadını tasnifledim de onu bir yere koyamadım.. hayatıma giren herkes de onu aradım.. zerresini yakalayamadım ve sonuna gidemedim..

Duygusal kısmı geçtik, kadınlara gelelim. Benim şahsi fikrim kadınların şeytan olduğu yönündedir. Bazı arkadaşlarımız buna şiddeti tepki göstereceklerdir (bayan arkadaşları kastetmiyorum).. ama onlar da bence yalakalıklarından yapacaklardır bunu.. Ya da umutlarından dolayı.. Bu benim şahsi fikrim, kimse üzerine alınmasın lütfen..

Haa, şeytan derken öyle mistik ritüellerden bahsetmek istemedim.. Sadece bizden çok daha zekiler ve kurnazlar. ."Suya götürüp susuz getirebilirler"smile.png

hayatta girilebilecek her mekana, her türlü batağa girdim. ve her türlü fantazinin alasını da yaşadım. Kim kimi kullandı hala emin değilim...

Puşkin'in Gizli Güncesi'ni okursanız eğer, orada okuduklarınızdan, ya da Puşkin'in hayallerinden öteye geçtiğimi rahatlıkla söyleyebilirim.. ve aslında inandığım ne biliyor musunuz, kadın ruhunun bizden daha hassas olduğu kadar bizden daha da derin olduğu... Benim hayallerim ve yaşadıklarımdan daha da derin.. Bunca yıldan sonra kadınlar hakkında kesin hüküm verebileceğim tek şey, aşık olan kadın aldatmaz... gerisinden korkun arkadaşlar.

Hayatımın sonbaharına yaklaşıyorum.. bazı arkadaşlarım daha gençsin diyecektir belki de (muhtemelen benden daha büyük olanlar:)).. ama ruhumun hissettiği bu. bazıları der ya benim ruhum genç diye.. benim ki çok yaşlı arkadaşlar..

Detaya girmeye gerek yok.. Kitap reklamı yapmıyorum ama inanın bu kitabı herkes okumalı.. Ruh'un nasıl çırılçıplak bırakılabileceğinin örneği. Yukarıda yazmıştım ruhumu çırılçıplak bırakmak istiyorum diye ama bunu burada nereye kadar yapabileceğimi bilmiyorum.. dediğim gibi alkolün etkisi geçiyor sanırım.. Egom tekrar baskın hale geliyor.. İki dakika müsaade.. 2 founddip bu işi çözer galiba..smile.png

Fonda "Unutursun" çalıyon Candan Erçetin'den.. Gel de melankolik olma şimdi... Nasıl yazayım ben şimdi gerçekleri.. Benimki iflah olmaz bir aşk.. ondan kurtulmak için yıllardır çöllerdeyim.. mecnun mu oldum ne smile.png şaka bir tarafa her erkeğin hayatında sadece bir kadın olabilir hayatı boyunca.. Ben böyleyim.. umarım diğer hemcinslerim de böyledir.. (bu yalandı...)

Bir erkek her türlü boku yer.. Sonra kendini kandırır, ben bunu yaptım şunu yaptım diye.. aslında yapılan kendisidir de haberi yoktur...

Araya sıkıştırayım bari, burada 2 arkadaşım var, ikisini de bu yazıdan sonra kaybedeceğim gibime geliyor.. Olsun gerçekleri olduğu gibi yazmam lazım..

(aradan yarım saat geçti...) ve ben kimseyi kaybetmek istemiyorum.. yazımı burada sonlandırıp yayımlıyorum.. Okuyan herkesi, aşk'ı bilen herkesi çok seviyorum..

  • Beğen 2

16 Yorum


Önerilen Yorumlar

"İnsanın en iyi arkadaşı dahi çıplak bir ruhu kabullenemez, benim bile kendi yazdığımı tekrar okuyacak gücüm yok." demiş. Henüz okumadım ama okumak istedim, merak ettim. Bir ara okurum herhalde...

 

Ruhunu çıplak bırak demişsin bana, ben de sanırım senin için aynısını söyleyeceğim, bu yazı asıl anlatmaya niyetlendiklerini anlatmamış, vazgeçmişsin sanki... Şey gibi hani kendine itiraf edemedikleri vardır ya insanın, kendine bile itiraf edemedikleri; işte buraya onları itiraf etmeye gelmişsin ama sonra yine itiraf edemeden gitmişsin gibi.. :huh:

  • Beğen 1
Yoruma sekme

Kimse emin degil ki şafaktan tekrar.

İste; gelsin, gül renkli şaraptan tekrar.

Sen altın degilsin ki, hey aptal herif;

Gömüp de çıkarsınlar topraktan tekrar!

 

Erenlere hizmet et, ermişlikten ayrılma.

Namaz kıl ve oruç tut, delilikten ayrılma.

Sözün en doğrusunu, dinle Ömer Hayyam'dan:

Şarap iç, yol kes ama; iyilikten ayrılma!

 

Tanrım; bu güzel yüze vermişsin emek,

O sümbülü koklamak, saçın' ellemek.

Sonra da ona bakma, dersen, anlamı:

Dolu kadehi ters tut, hiç dökme demek

 

Her gün her gece içmek, bitmeli; tövbe!

Dolu kadehi artik itmeli; tövbe!

Tam şimdi gül zamanı, her yer gül olmuş;

Tanrım; artık tövbeye etmeli, tövbe!

Yoruma sekme

Kimse emin degil ki şafaktan tekrar.

İste; gelsin, gül renkli şaraptan tekrar.

Sen altın degilsin ki, hey aptal herif;

Gömüp de çıkarsınlar topraktan tekrar!

 

Erenlere hizmet et, ermişlikten ayrılma.

Namaz kıl ve oruç tut, delilikten ayrılma.

Sözün en doğrusunu, dinle Ömer Hayyam'dan:

Şarap iç, yol kes ama; iyilikten ayrılma!

 

Tanrım; bu güzel yüze vermişsin emek,

O sümbülü koklamak, saçın' ellemek.

Sonra da ona bakma, dersen, anlamı:

Dolu kadehi ters tut, hiç dökme demek

 

Her gün her gece içmek, bitmeli; tövbe!

Dolu kadehi artik itmeli; tövbe!

Tam şimdi gül zamanı, her yer gül olmuş;

Tanrım; artık tövbeye etmeli, tövbe!

 

-----------------------------------------------------

Şarap içmediğin için,

Sarhoşlara sövme.

Eğer Allah tövbe verirse,

Ben sadece

Şarap içmemek için tövbe ederim.

Sen;

Şarap içmemekle övünüyorsun.

Ancak;

Öyle ayıp işler ediyorsun ki,

Şarap onların yanında

Yüz kere zemzemle yıkanmıştır.

 

*****

Ne cehennemi hak ettim,

Ne cennete layığım.

Benim toprağımı ne ile yoğurduğunu

Allah bilir.

Fakir, kafir, çirkin, fahişe gibiyim.

Ne dinim var ne dünyam.

Ne de;

Cennet umudum var.

Yoruma sekme

Karşı cinsi, aşkı, içkiyi yaşamının ilkleri yapanlar yazmışlar, cevaplamışlar bu blog'ta.

 

Ben de hayatımın sonbaharındayım ve inan ki senden çok kadınla yaşadım. Hem de yoğun olarak. Bir dizineyi aşkın.

 

Yaşadığımız tüm mutluluklar ve problemler ise, benim onların, onların ise benim egolarımıza uyum sağlayıp sağlamama meselesi idi.

 

Sağlayan melek, sağlamayan ise şeytan oluyor son tahlilde..

 

Ama bir de ayıkıp çevrene baktığında görüyorsun ki; kadın, aşk, içki den başka toplumsal ve sosyal meselelerin de, en az kadın, aşk ve içki kadar birer gerçek olduğunu görüveriyorsun.

 

Tabi bu gerçeklerin görülebilmesi, gençliğin ve biraz da ekonominin verdiği rahatlıkla orantılı oluyor.

 

Ayıktığında diğer gerçekleri de paylaşmak ümidiyle.. smile.png

  • Beğen 1
Yoruma sekme

sevgili "merhaba", bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim. sana tamamı ile katılıyorum, bu nedenle yorumunda zaten tartışabileceğimiz bir konu yok :) sadece ufak bir açıklama yapma gereği duyduğum için bir cevap yazayım dedim. prensipleri olan ve kendini bilen herkesin kendi doğruları vardır ve bu doğrular çerçevesinde yaşamaya çalışırlar. mesela, ben, hani son zamanlarda denir ya "dilenen, mendil satan çocuklara para vermeyin, bilmem ne olur...", bana elini açan hiçbir çocuğu sebebi ne olursa olsun geri çevirmem. bu benim doğrumdur, genel doğru ile örtüşmesine de gerek yoktur. Babam derdi ki, içmesini bilmiyorsun oğlum, illah dibini bulacaksın... Aslında bence çok iyi biliyorum.. 15 günde ya da ayda bir içerim, içince muhakkak dibine ulaşırım, dışardaysam kendimi bileceğim noktada keser, evde ve yalnızsam sürünerek yatağa giderim :) bu da babamın doğrusu ile çatışanı..yani demek istediğim, herzaman sarhoşken yazmıyorum. Hayatımda olmayan ama hayatımdan çıkartamadığım en anlamlı duyguya özlemimi seslendiriyorum.

Sevgili "merhaba", seni çok iyi anlıyorum, toplumsal sorunlara karşı duyarsızlıktan serzeniş etmişsin. Ben biraz bencilim galiba, kendi sorunlarımı çözmeden, toplumsal sorunlarla ilgilenmek umurumda bile olmuyor. Halbuki sorunsuz olduğum dönemleri de hatırlıyorum.. Öğrencilik yılları.. O dönemde gayet duyarlıydım, hatırlıyorum.. gerçi 4 kere üniversiteden atıldım, 1 yıl okula sokmadı jandarma, okul 9,5 yılda bitti ama olsun, yine de pişman değilim..

Bu arada sana bu cevabı yazarken tek damla alkol almadım, çünkü 10 günden önce bulabileceğimi, bulsam da içeceğimi sanmıyorum.:)

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim, sevgiyle kal..

  • Beğen 1
Yoruma sekme

kargo bilgilerini yolla özelden valla yolla :) cidden yolla. ben yollayacağım o bulamadıklarını :) tüm ayıklığıyla yaşanmışlıklar var hem biz tinerci değilmiyiz. kafamız her daim güzel olmalı :D

Yoruma sekme

Öyle boş ki birlikteyken yalnız olmak.. Yazın içimde kendimden gizlediklerimin baskısını artırdı. Dışarı çıkmaları da bencillikle sonuçlanır.. İnsan kendi iyiliği için bencillik yaparken mi iyi olur, başkasının iyiliği ama kendisinin kötülüğüne seyirci olurken mi iyi olur? Uzun çok uzun zamandır içki içmiyorum.. Şimdi neden umarsızca bazı özel anlarda şişede kaybolma kaçamağı yaptığımı hatırlamış oldum.. Alacağın olsun ''Ölümdevar''.. Şerefe..!

  • Beğen 1
Yoruma sekme

Öyle boş ki birlikteyken yalnız olmak.. Yazın içimde kendimden gizlediklerimin baskısını artırdı. Dışarı çıkmaları da bencillikle sonuçlanır.. İnsan kendi iyiliği için bencillik yaparken mi iyi olur, başkasının iyiliği ama kendisinin kötülüğüne seyirci olurken mi iyi olur? Uzun çok uzun zamandır içki içmiyorum.. Şimdi neden umarsızca bazı özel anlarda şişede kaybolma kaçamağı yaptığımı hatırlamış oldum.. Alacağın olsun ''Ölümdevar''.. Şerefe..!

Sevgili "Profit",

asıl senin alacağın olsun:) madem şerefe, benim yerime de bir kadeh içer misin? Yoksa evdeki alkolsüz biralara saldıracağım:)

Yoruma sekme

kargo bilgilerini yolla özelden valla yolla smile.png cidden yolla. ben yollayacağım o bulamadıklarını smile.png tüm ayıklığıyla yaşanmışlıklar var hem biz tinerci değilmiyiz. kafamız her daim güzel olmalı biggrin.png

Maalesef bu ülkeye alkol girişi yasak:( kargo ile de olmuyor. Ama kafaya koydum, bu hafta sonu bir gece gelip, şehri koklayarak içip, ertesi gün geri döneceğim.. yine de teklifin için çok sağol.. şerefe:)

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.