Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

RA'NIN RUH SESİ

  • başlık
    203
  • yorum
    1.016
  • görüntü
    380.882

NE ÇEKTİK BE! AMA YİNE DE...


Radya

5.647 görüntü

blog-0840947001470816541.jpg

Ergenliğin en belirgin özelliği İNATLAŞMAKTIR!
Ergenliğe giren kişi, var olduğunu ve varlığının ”olanların içinde” bir değeri olduğunu ”hem kendisine hem de başkalarına” ispatlamak adına, KARŞI olunacak bir şeyler bulur.
Karşı olunacak bir şey bulmak, ergenlik çağından hiç çıkamamış gibi davranan bireylerle dolu bir toplumda o kadar da güç değildir smile.png))
Zira en normal işler bile çatışmaya dönüştürülerek yürür…
Az önce senin söylediğin bir fikir, beş dakika sonra sana ”senin kafan sanki buna basmıyormuş da, karşındaki sana doğrusunu öğretiyormuş” gibi geri satılır smile.png))
En ufak fikir farklılığı kavgaya sebep olur.
Aynı fikirde olmadığın insanlarla uzlaşmaya varmak ise zaten bilinmeyen bir kavramdır.
Dolayısıyla büyüklerimizden çok farklı gibi görünen hayat görüşlerine sahip olabiliriz. Ama onları savunma ve hayata geçirme şeklimiz aynen öğrendiğimiz üzere iddialı ve çatışmacıdır.
Dinlerken tahrik edilmeye açık ve en ufak imada horozlanmaya hazırızdır. Bu delikanlı olduğunu göstermenin en ucuz yoludur smile.png)) Konuşurken de had bildirmeye meraklı dolayısıyla, tahrik edici ve çatışmayı tetikleyici olmak, meydan okuma cesaretini sergilemek gibidir.
HAMASET, yani gövde gösterisi yapmaya ve her halinle karşında duranları ezmeye, senden yana olanlara ise aslında sahip olmadıkları bir gücü bir anda elde etmişler gibi hissettirmeye yönelik bir tarz, UZLAŞMAYI imkansız hale getirir.
Bu yüzden de, yediği iki lokmada aynı tadı bulacak, dinlediği bir müzikte yüreği aynı yerden titreyecek, yaşadığınız ülkeden uzak kalsanız seninle aynı manzarayı özleyecek insanlarla, aynı havayı solumak insana ağır gelmeye başlar…
Özel ilişkilerde de, sosyal platformlarda da KAMPLAŞMA ve UZLAŞMAZ KARŞITLIKLAR hep bundan doğar.
Tatlı ekmeğimiz hep bu yüzden acı olur.
Bu ”ergenliği atlatamamış” tarzın yarattığı yıkımı giderecek tek tutum vardır. O da RAĞMEN var olmaktır!
HEPİNİZE KARŞIYIM ve bunu ağzımdan köpükler saça saça her an bağırıyor, hepinizle İNATLAŞARAK YAŞIYORUM, demek yerine bana karşı olmanıza RAĞMEN ben hepimiz için saygılı, onurlu, dürüst, gayretli bir şekilde VAROLMAK için çalışıyorum, demek, en onurlu ve yapıcı tutumdur.
Görüşleri ne kadar ”saygın ve rafine” olsa da bunu dile getirme şekli ayyynı beğenmediği insanlar gibi olanların burada durup kendilerine dürüst olmaları için, bir nefes arası rica ediyorum smile.png))
TEŞEKKÜR EDERİM!
Takdir edilmek, tercih edilmek, gözde olmak, HEP KAZANAN olmayı seçmek yerine, olan bitene RAĞMEN kendine ve başkalarına saygısını kaybetmeyen bir İNSAN olmayı seçmek mümkündür.
Bir toplumda böyle bireylerin sayısı arttıkça, o toplum olgun, üretken, ve en önemlisi yüzünü anlık çatışmalar yerine, büyük meselelerin üstesinden gelmeye dönmüş bir toplum olur.
Daha önemlisi, bizden böyle davranmayı gören çocuklarımız, bir ömür ergen kalmak yerine, olgun, yapıcı, kendine güvenen ve etrafına da güven veren insanlar olarak yetişirler.
JUNO- Kendi Halinde Bir Hayat Gözlemcisi

  • Beğen 1

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.