Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yam_yam' ca

  • başlık
    100
  • yorum
    47
  • görüntü
    378.165

Özet Geç Lan...!


yam_yam

4.894 görüntü

Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül ilgili verdiği hak ihlali kararının gerekçesini dün (09.03.2016) resmi internet sitesinden yayınladı.

 

Tayyip Erdoğan gerekçeli karar hakkında "Gerekçeli kararı misafirlerim nedeniyle okuyamadım. 33 sayfalık bir gerekçeli karar açıklamış olduklarını duydum. Herhalde gerekçeyi izahta zorlandılar." demiş.

 

Erdoğan'ın bu açıklamasını görünce aklına "özet geç lan !" mottosu gelen bir ben miyim bilmiyorum; ancak kendisi ifade ettiği için kitap okumadığını, başkalarının hazırladığı kitap özetlerini okuduğunu (!) biliyoruz. Dolayısıyla okumayla arası iyi olmayan birinin 33 sayfayı gereğinden uzun bulması normaldir. Bana kalsa Anayasa Mahkemesi'nin ilgili gerekçeli kararından koca bir kitap çıkması lazım. Neyse...

 

Erdoğan aynı açıklama içerisinde "Anayasa Mahkemesi, bireysel başvurularda yargı yolunun tüketilmesini beklemek durumundadır. Yerindelik denetimi yapamaz, yapmamalıdır. Anayasa Mahkemesi, bu olayda kendini birincil mahkemenin yerine koymuştur. Yargıtay gibi de bu noktada inceleme yapması doğru değildir" demiş.

 

Halbuki gerekçeli kararı okumuş olsaydı, tüm bu iddialarının Anayasa Mahkemesi tarafından geçersiz bırakıldığını açık ve net bir biçimde görebilirdi. "Gerekçeli kararı görmeden bir açıklama yapmam doğru olmaz" demek yerine, her zaman yaptığı gibi itibarsızlaştırma çabası içine düşmüştür. Bu çabanın kendisini bir cumhurbaşkanına yakışmayacak derecede komik duruma düşürüp düşürmeyeceği derdinde olduğunu sanmıyorum; böyle bir derdinin olmadığını daha önceki pek çok açıklamalarında ve eylemlerinde gördük. Böyle bir dert edinmek yerine, bu konuda söyleyecek sözü olanları da itibarsızlaştırma yoluna gitmek daha kolay olsa gerek.

 

Bir de Erdoğan, kindar nesil yetiştirme konusunda gerçekten önder olabileceğini gösteriyor. Anasaya Mahkemesi'nin verdiği karar netice itibariyle bir 'beraat' kararı değildir. Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk hallerinin bir ihlal olduğuna karar vermiştir. Yani Dündar ve Gül'ün yargılamaları tutuksuz olarak devam edecektir. "Ağır bedel ödeyecek, öyle bırakmam onu"diyen Erdoğan için 'tutuksuz yargılama' kararı konusunda verdiği tepkilere bakacak olursak, bu tepkilerin "kin" e dayalı ve abartılı tepkiler olduğunu da görebiliriz. Allah muhafaza mahkeme bu iki isim hakkında beraat kararı verse neler olacağını tahayyül dahi edemiyorum.

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.