Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yam_yam' ca

  • başlık
    100
  • yorum
    47
  • görüntü
    379.109

Gelecek mi? Çok Karanlık. Çooookk...


yam_yam

1.687 görüntü

blog-0987421001445613375.jpg

İlkokul 2. sınıflara Arapça dersinin seçmeli ders olarak konmuş olduğunu bugün (23.10.2015) haberlerde görmüşsünüzdür. Gerekçe olarak da tarihi ve kültürel sebepler gösterilmiş. Yersen...

 

Ne yazık ki geleceğimiz giderek batıyor, kararıyor. Matematik ve Fen konusunda dünya ortalamasının çok çok altındayız. Ne bilim üretebiliyoruz, ne sanat. Buna rağmen 7-8 yaşındaki çocuklarımıza öğretilenlere ve öğretilmek istenenlere bir bakın! Tamam, yabancı bir dil öğrenmek iyidir. İyi de neden arapça? Bu çocuklar arapça öğrendiklerinde ülkemizin en büyük eksikliklerinden biri olan bilimsel makale/kaynak ihtiyaçlarını giderebilecekler mi? Arapça dilinde üretilmiş kaç tane bilimsel makale, kaç tane sanat eseri var? Arapça öğrenen bir yavrumuz, yarın öbür gün yurtdışındaki saygın bir üniversiteye gitmek istediğinde arapça işine yarayacak mı? Cevap koca bir HAYIR ..

 

Kültürel olarak giderek araplaştırılmaya çalışılıyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarıyla her anlamda çağdaşlaşmaya döndürülen yüzümüz, artık araplaşmaya döndürülmüş durumda. Yazık oluyor çocuklarımıza, geleceğimize.. Onlara bu kötülüğü yapmak için çıldırmış olmamız lazım. Çocuklarımızı bilime ve sanata yöneltmek yerine, dogmalara ve batık bir kültüre yönlendirmek için gerçekten çıldırmış olmamız lazım. Abarttığımı mı düşünüyorsunuz? Ortadoğu'nun ne halde olduğuna bakmak, bu endişelerin hiç de yersiz olmadığını anlamak için yeter de artar bile.

 

Çocuklarımıza ve geleceğimize bu kötülüğü yapmayalım..

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.