Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yam_yam' ca

  • başlık
    100
  • yorum
    47
  • görüntü
    378.924

Kürtaj II


yam_yam

2.167 görüntü

Ülkede artık tanımlamakta da, inanmakta da zorluk çektiğim şeyler oluyor.. 2 gün önce kürtaj ile ilgili yazımı yazdıktan hemen sonra Başbakan'ın "Zaten bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve çıkartacağız" söylemiyle karşılaştım. Zaten AKP hükümetinin bu konuda yıllardır izlediği bir yöntem olduğundan (Başbakan bir konuda bir şeyler söyler, hemen ardından hükümet kanadından bir veya bir kaç siyasetçi bunu destekleyen açıklamalarda bulunur ve bundan sonra Başbakan çıkıp "Bunu yapacağız" der ve yapılır. Yaptım oldu.) şaşırtıcı olan bu değil. Benim anlamakta güçlük çektiğim, herkesi kör, alemi sersem zannedilerek yapılan açıklamalar ve atılan adımların cânım ülkemde doğal karşılanıyor olması.

 

Başbakan "yasayı hazırlıyoruz ve çıkartacağız" diyor, Sağlık Bakanı "Kürtaj konusu 12 Eylül yasası olarak darbeden sonra bir oldu bittiye getirilmiştir. Elbette tartışacağız. Tartışan bir Türkiye istiyoruz" diyor. Tartışma böyle mi olur? Bunun anlamı "Biz yasayı çıkartırız, siz isterseniz sabahtan akşama tartışın" dır.. Üstelik kürtaj ile darbe anayasası arasındaki bağlantı da tam olarak "dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı" kıvamında olmuş.. Sanırım "Bu yasa darbeci bir zihniyetin ürünüdür" algısı yaratılmaya çalışılıyor. Vay benim köse sakalım!!

 

Bu yasaya en çok karşı çıkması gerekenler TBMM içerisindeki bayan milletvekilleri olması gerekirken, bakıyoruz ki hükümetin bayan milletvekilleri sus pus olmuşlar. Kendisi de bir bayan olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ise kürtaj ve sezaryen konusunda akıl ve bilimin dediğinin uygulanacağını söylemiş. Yersen.. Yaratılış teorisi (!) ni evrim teorisinin alternatifi diye ders kitaplarına koyan bir zihniyetin, akıl ve bilimden neyi kastettiğini tahmin etmek güç değil.

 

Başbakan "Sezaryen olayı aynı zamanda bu milletin nüfusunu dengeleme, engelleme operasyonundan başka bir şey değildir." demiş.. Buna söyleyecek söz bulamıyorum.. Geçen gün tesadüfen farklı konuda rastladığım bir yorumu alıntılamakla yetineceğim : "40 yıllık tinerciyim, böyle kafa görmedim."

1 Yorum


Önerilen Yorumlar

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.