Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

evrensel-insan'in Blogu

  • başlık
    201
  • yorum
    22
  • görüntü
    188.195

"İç Güvensizlik Paketi"


evrensel-insan

920 görüntü

Bilindigi gibi dun mecliste bu paket ile ilgili tartismalarda fiziki saldirilar ve yaralanmalar olmustur.

 

Yani ic guvensizlik daha meclisten gecmeden fiziki saldirisi baskisi v.s. ile kendini gostermistir.

 

Bu paket ile AKP'nin neyi "guvenlik altina almak" istedigi ve buna mukabil bu guvenligi saglamak Adina nasil bir terore zora ve baskiya bas vurmasi gerektiginin onerisi olan bu paket kisaca "AKP'li isen guvendesin, eger degil isen gerisini sen dusun" seklinde bir paket olmasi vasfi ile, AKP'li olmayan milletvekillerini bile tanimamaktadir.

 

Ayrica 7 haziran secimleri icin kendi disinda kalan partilerin secim propagandalarina da eylemlerine de izin vermeme amacindadir.

 

Kisaca ulke ve toplumu her turlu kurumu ile ya AKP'lidir ya da degildir.

 

Eeee o zaman su paketi buraya alalim da, her okur kendince bu paketin "guvenligini" ve de bu "guvenligi saglama Adina neler istedigini" gorebilsin.

 

Yeni düzenlemeyle birlikte molotofkokteyli saldırı aracı sayılacak.

Maskeli eylemcilere ceza gelecek.

Gösteriye silahla katılanlara verilecek ceza artırılıyor.

Silahlı eylemciye 2.5-4 yıl arasında hapis cezası verilecek.

Polisin şahıs ve araç aramalarında yetkisi genişletilecek.

Polisin gözaltı süresi vali yardımcısı ve üs amirin denetiminde 24 saat olacak. Bu süre, savcı kararıyla 48 saate uzatılabilecek.

Düzenlenen eylemlerde verilen zararları bundan sonra eylemci ödeyecek.

Sanal ortamda nefret ve teröre çağrı da artık suç sayılacak.

Polisin yetkilerinin denetimi için Kolluk Gözetim Komisyonu kurulacak. Komisyonda STK’lar da yer alacak.

İstihbari dinlemeleri denetlemek için de Meclis'te komisyon kurulacak. Bu komisyona tüm partilerden milletvekilleri katılacak.

 

TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen, kamuoyunda "iç güvenlik paketi" olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın getirdiği yeni düzenlemeler ve değişiklikler şöyle:

 

- Kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı aranabilecek. Bu yapılırken arama gerekçesini de içeren belge verilecek.

 

- Polis, başkalarının can güvenliğini tehlikeye düşürenleri, fiilleri ayrı bir suç oluşturmadığı takdirde, kişinin can güvenliğinin sağlanması bakımından koruma altına alabilecek ya da olay yerinden uzaklaştırabilecek.

 

- Polis sadece, "müşteki, mağdur ve tanıkların istemesi halinde" evde veya iş yerinde ifadelerini alabilecek.

 

- Hakim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Emniyet Genel Müdürü veya İstihbarat Dairesi Başkanının yazılı emriyle, telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin tespit edilip, dinlenip, sinyal bilgileri değerlendirilirken, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde verilen yazılı emir, artık 24 saat yerine 48 saat içinde yetkili ve görevli hakimin onayına sunulacak.

 

- Yasa dışı örgüt ve topluluklara ait amblem, işaret taşı*********** veya bunları üzerinde bulunduran üniformayı andırır giysiler giyerek katılanlar; kanunların suç saydığı afiş, pankart, döviz, resim, levha, araç, gereçler taşı***********, bu nitelikte sloganlar söyleyerek veya ses cihazlarıyla yayınlayarak katılanlar 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

 

- Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek.

 

- Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

 

- Bonzai, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna verilecek cezalar TCK kapsamına alınacak. Bu maddelere yönelik ceza yarı oranında artırılacak.

 

- Vali, lüzumu halinde, kolluk amir ve memurlarına, suçun aydınlatılması, faillerinin bulunması için gereken acele önlemlerin alınması için doğrudan emir verebilecek

 

- Vali, kamu düzenini ve güvenliğini, kişilerin can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla aldığı önlem ve kararların uygulanması için, askeri kuruluşlar dışında, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının itfaiye, ambulans, çekici, iş makinesi ve tedbirlerin zorunlu kıldığı diğer araç ve gereçlerinden yararlanabilecek, personeline görev verebilecek.

 

- Bulundukları rütbelere terfi ettikleri tarihten itibaren 5 yıl içinde bir üst rütbeye terfi edemeyen emniyet amirleri ile dördüncü, üçüncü ve ikinci sınıf emniyet müdürleri, emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartlara haiz olmak kaydıyla, Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun teklifi ve bakan onayı ile emekliye sevk edilecek.

 

- Polis alımında yaş sınırı mevcut düzenlemedeki gibi 28 olacak.

 

- İçişleri Bakanı; Jandarma Genel Komutanlığı'nda daire başkanları ile il ve ilçe jandarma komutanlarını, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda kurmay başkanı, karargahta görevli başkanlar ve bölge komutanlarını atayacak.

 

- Jandarma personeli, askerlik dışındaki suçları nedeniyle İçişleri Bakanı'nca görevinden uzaklaştırılabilecek.

 

- Belediye sınırları içinde, hizmet gerekleri bakımından uygun görülen yerler jandarmanın görev alanına verilebilecek.

 

- Son 5 yıl içinde meslekten çıkarılma cezası verilmesi gerektiği halde, zamanaşımı nedeniyle cezalandırılamayan emniyet teşkilatı personeli, resen emekliye sevk edilmeyecek. Bu personel, bir ay içinde başka kurumdaki kadrolara atanmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilecek.

 

- Polis koleji kapatılacak. Burada öğrenim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav puanları dikkate alınarak, durumlarına uygun okullara naklen kaydedilecek. Eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan personel ise kadro derecelerine uygun öğretmen unvanlı kadrolara atanacak.

 

- Kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı ve mavi kart bedeli müracaat sırasında tahsil edilecek. Doğum bildiriminde kimlik kartlarından bedel alınmayacak.

 

- Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, askerlik dışındaki suçları sebebiyle İçişleri Bakanı'nca görevinden uzaklaştırılabilecek.

 

- General rütbesinde olmayan daire başkanlarıyla il ve ilçe jandarma komutanlarının atanmaları, yer değiştirmeleri ve geçici görevlendirmeleri İçişleri Bakanı tarafından yapılacak.

 

- Vali, general ve amiraller hariç olmak üzere; Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline askerlik dışındaki suçlarda uyarma ve kınamanın yanısıra; 8 güne kadar hizmete kısmi süreli devam ve 1/10’a kadar aylıktan kesme cezası verebilecek.

 

- Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensuplarının kıyafetleri, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek.

 

- Adres ve evlenme bildirimlerini süresi içinde yapmayanlara uygulanan para cezası 436 TL'den 80 TL'ye, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara verilen ceza da 875 TL'den 500 TL'ye indirilecek.

 

- Çocuğa konulan ad üç adı geçmeyecek ve kısaltma yapılmadan yazılacak.

 

- Vatandaşlıktan ıskat edilmiş kişiler, milli güvenlik bakımından engel teşkil edecek bir halleri yoksa, Türkiye'de ikamet etme şartı aranmaksızın yeniden Türk vatandaşlığına alınabilecek.

 

- Soyadı Kanunu'na aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadları, bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilecek.

 

- Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

 

- Doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ile değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı 15 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ise 50 TL bedelle verilecek.

 

- İlgili kanun uyarınca belde ve köyken mahalleye dönüştürülen mahalle muhtarlıklarına, evlendirme memurluğu yetki ve görevi verilebilecek.

 

Kisaca bu paket sokakta her turlu toplumsal eylem hakkini kullanmak isteyen herhangibir ortakligin sadece "AKP'ye karsi olan ve eylem yerine terror estiren topluma zarar veren ellerinde her turlu zarar verici alet olan terrorist grup" olarak nitelemekte ve polis/devlet terorunden kendini koruma Adina taktigi giysiyi de bir suc saymaktadir.

 

Burada da amac yuzlerin kapanmasinin kisinin belirlenemeyecegi ve fislenemeyecegi icindir.

 

Yani polis size biber gazi s1kacak, siz acik yuz ile buna direneceksiniz.

 

"Vatandaşlıktan ıskat edilmiş kişiler, milli güvenlik bakımından engel teşkil edecek bir halleri yoksa, Türkiye'de ikamet etme şartı aranmaksızın yeniden Türk vatandaşlığına alınabilecek."

 

Iskat edilmis olmak, dusurulmus olmak anlamina gelmektedir.

 

Burada daha onceleri yurt disina gitmis ve cesitli nedenlerden ve de ilticadan dolayi vatandasliktan dusurulmus olanlarin, tekrar vatandasliga alinma vurgusu vardir.

 

Avrupa cogunlukta olmak uzere dunyanin her yerinde bu durumda olan oldukca kisi mevcuttur.

 

Yalniz buradaki "milli guvenlikbakimindan engelteskil edecek bir hal" kisinin gecmiste, hem hangi nedenden vatandasliktan dusuruldugune hem de vatandasliktan dusurulmeden onceki siciline/kaydina ve ulke ya da disi bunyesindeki eylem ve soylemlerine yoneliktir.

 

Bilindigi gibi 1960'lar ile basta Almanya olmak uzere bir suru isci gocu olmustur.

 

Ayrica 70 ve 80 askeri junta baskilarindan kacarak yurt disina yerlesen ya da cesitli nedenlerden "can guvenligi olmadigi" acisindan iltica eden cok sayida kisi mevcuttur.

 

Bu madde onlara yonelik bir milliyetci cagridir.

  • Beğen 1

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.